Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie dopadla zloděje primátorova auta

11.07.2011 20:07     12.07.2011 13:34

Plzeňská policie zaznamenala další úspěch. Dopadla totiž zloděje, který při Slavnostech svobody letos v květnu ukradl primátorovi Plzně služební Superb. QAP zjišťoval víc.

policie

Dopadení lapky, který ukradl primátorovi Plzně auto, si připsala plzeňská policie. Jde o policistům známého Plzeňana s bohatou trestní minulostí.

Pachatel byl kriminalisty z Plzně dopaden právě v pondělí 11. července. "Pachateli bylo předáno usnesení o zahájení trestního řízení ve věci neoprávněné užívání cizí věci," sdělila QAPu policejní mluvčí Simona Čejková. "Vzhledem k jeho trestné minulosti byl státnímu zástupci podán podnět podání návrhu na vzetí do vazby."

Podle mužů zákona jde o 35letého Plzeňana s bohatou kriminální minulostí. "Na celém případu úzce spolupracovali také odborníci z oboru kriminalistiky se specializací na defektoskopii a genetiku, kteří postupně vyhodnocovali zajištěné stopy. Policisté díky důslednému operativnímu šetření specialistů zabývajících se auto kriminalitou v Plzni dostali podezření, že by za vším mohl stát právě 35letý Plzeňan," uvedla ještě Čejková v úterý dopoledne. "Jejich podezření nakonec potvrdila odborná vyjádření zapojených pracovníků z oboru kriminalistiky se specializacemi právě na defektoskopii a genetiku a výslechy svědků."

Primátorův služební Superb byl ukraden během letošních Slavností svobody 6. května. Neopatrný Baxův řidič vystoupil z auta a nechal klíčky v zapalování poté, co vysadil primátora před Velkou synagogou. Více o krádeži čtěte zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství