Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Drahotínský rybník čeká výlov již příští týden

11.10.2011 12:04

Zhruba o měsíc dříve bude vyloven Drahotínský rybník. Vydejte se na jeho břehy už v sobotu 22. října, kapr se bude prodávat za 65 korun kilogram!

Již v sobotu 22. října se chystá výlov Drahotínského rybníka na Plzeňsku. Kilogram kapra bude za 65 korun!

Podzimní výlov Drahotínského rybníka naplánovala letos Správa veřejného statku města Plzně již na 22. října. Atraktivní podívanou i tentokrát doplní prodej čerstvě vylovených ryb. Už od deváté hodiny ráno budou mít zájemci možnost koupit si především kapra, a to za cenu 65 korun za kilogram. "Navíc bude sortiment rozšířen o uzené ryby z Rybářství Mariánské Lázně a chybět nebude ani občerstvení," sdělila Jiřina Maršálková ze správy veřejného statku.

Rybářský hospodář SVSMP Jaroslav Frydrýn předpokládá, že i letos se na Drahotíně vyloví kolem 10 tun ryb. "Část jich prodáme na místě, ale většinu ponecháme pro vánoční prodej na městských sádkách," uvedl Frydrýn s tím, že Drahotínský rybník je jediný, jehož výlov správa veřejného statku provádí každý rok. "Občasné výlovy děláme v rybnících bolevecké rybniční soustavy. Letos to bude Třemošenský. Jeho výlov je naplánován na pátek 25. listopadu," dodal.

Pokud se již nyní zajímáte o to, kdy a kde koupit kapra na štědrovečerní stůl, vězte, že vánoční prodej ryb na plzeňských městských sádkách začne 5. prosince společně s prodejem vánočních stromků!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT