Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

V Dobřanech došlo ke střetu cyklisty a osobního vozidla - FOTKY

13.05.2024 8:01

V pondělí 13. května došlo v brzkých ranních hodinách k vážné dopravní nehodě. 

OA x cyklista Dobřany_0524_HZSPK (2)
OA x cyklista Dobřany_0524_HZSPK (2)OA x cyklista Dobřany_0524_HZSPK (1)

Vážná dopravní nehoda se stala dnes ráno v 5:46 na silnici č.180 z Dobřan na Chotěšov, kde se osobní vozidlo střetlo s cyklistou.

"Na místo vyjela jednotka dobrovolných hasičů města Dobřany a HZS ze stanice Přeštice. Po našem příjezdu byla zraněná osoba již v péči ZZS, které jsme asistovali při poskytování první pomoci a kyvadlově řídili dopravu. V tuto chvíli již na místě zůstává pouze jedno SDH Dobřany," okomentoval Michal Holeček, mluvčí hasičů.

Cyklista utrpěl zranění.

"Záchranáři na místě ošetřili muže ročník 1960, který utrpěl středně těžké zranění. Při vědomí byl transportován na akutní příjem Fn-Lochotín," upřesnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Dechová zkouška u řidičky byla negativní a u cyklisty byl nařízen odběr krve. Příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov.

"V obci Dobřany jela řidička (1964) s vozidlem Renault na kruhovém objezdu ve směru od Chotěšova a dle prvotních informací zřejmě přehlédla cyklistu(1960) jedoucího po kruhovémobjezdu, kterému nedala přednost v jízdě. Došlo ke střetu s cyklistou, který utrpěl zranění a byl převezen k lékařskému ošetření," doplnila mluvčí policie Eva Červenková.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT