Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Už třetí víkend omezí opravy kolejí dopravu v centru Plzně

17.04.2012 17:50

Každý dubnový víkend zatím museli motoristé v Plzni počítat s komplikacemi kvůli opravám kolejí. Výjimkou nebude ani sobota 21. a neděle 22. dubna. Stavební práce na mostu gen. Pattona ale tentokrát komplikace prodlouží téměř na tři týdny!

a
a4aa1a2a3

Od soboty 21. dubna počítejte s dopravními komplikacemi na mostu gen. Pattona v Plzni. Omezí se tu provoz tramvají a zastávka linky č. 2 se dokonce přestěhuje ze sadů Pětatřicátníků k Synagoze.

O velikonočním víkendu se uzavřela křižovatka Klatovské a Tylovy ulice. Omezen tu byl nejen provoz tramvají, ale i automobilů. Zároveň se kvůli stavebním pracem odkláněly trolejbusové linky mezi Klatovskou třídou a Koperníkovou ulicí a omezen byl i provoz autobusových linek.

O týden později se uzavřela křižovatka Klatovské a Husovy ulice, tedy o jeden blok domů blíže k sadům Pětatřicátníků. Tramvaje tudy opět nemohly projet, a stejně tak ani automobily.

Omezí se provoz na mostu gen. Pattona

Tentokrát přijde na řadu most gen. Pattona. Provoz tramvají tu ale bude omezen jinak. V sobotu 21. dubna od 18 hodin do ukončení provozu platí úplná výluka tramvajové dopravy linek č. 1 a 4 ze sadů 35 do Bolevce na Košutku. Tramvaje č. 1 tak budou ze Slovan jezdit pouze do Solní ulice, tramvaje č. 4 z Bor jen do do sadů Pětatřicátníků, podrobnosti najdete zde.

"Dojde k opravě trati v oblasti mostních závěrů na mostě Generála Pattona, stavba bude prováděna střídavě v jedné a pak v druhé koleji, jedná se o dočasnou opravu do doby generální rekonstrukce mostu Gen. Pattona," uvedl Ing. Ondřej Vohradský, vedoucí Úseku koncepce a dopravního inženýrství Správy veřejného statku města Plzně.

Téměř na tři týdny se přestěhuje zastávka tramvaje č. 2

V neděli 22. dubna pak na mostě gen. Pattona začne částečná uzavírka, která změní provoz tramvají na jednokolejný. "Z důvodu stavebních prací na na mostě pojedou linky č. 1 a 4  patrně do čtvrtka 10. května podle upraveného grafikonu," informovaly Plzeňské městské dopravní podniky s tím, že by cestující měli počítat s odchylkami od pravidelného jízdního řádu. Aby se zpoždění linek minimalizovalo, plánují PMDP přeložení zastávky tramvají č. 2. "Linka č. 2 ve směru ze Skvrňan na Světovar bude v tuto dobu odkloněna přes Palackého ulici a zastávka bude ze sadů Pětatřicátníků přeložena do zastávky "U Synagogy, Palackého"."

Prokopova ulice by se měla částečně zprovoznit

Ulevit by se naopak mělo před víkendem řidičům, kteří potřebují projet Prokopovou ulicí, kde se rekonstruuje železniční most. Úplná uzavírka by tu měla skončit ve čtvrtek 19. dubna, od 20. dubna do 4. června by tu měla platit částečná uzavírka. Více čtěte zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství