Osobní vlak v Plasích srazil a usmrtil člověka. Provoz na trati je zastaven

01.03.2024 12:23

K tragické události došlo dnes před polednem v Plasích.

20230523_153741

V pátek 1. března v 11:08 došlo na železnici k tragické události. Dle Českých drah došlo v úseku Kaznějov – Plasy ke střetu vlaku Os 7642 s osobou v kolejišti.

„V Plasích zasahujeme u střetu vlaku s osobou. Ve vlaku cestovalo 5 osob včetně personálu. Všichni bez zranění. Zajistili jsme místo události,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Osoba sražená vlakem zemřela na místě. „U osoby náš lékař pro zranění neslučitelná se životem konstatoval exitus,“ uvedla Andrea Divišová, mluvčí záchranné služby.

Provoz na trati je přerušen. Zajištěna byla náhradní autobusová doprava. Dle Českých drah by měl být provoz na trati obnoven kolem druhé hodiny.

AKTUALIZACE:

„Dnes krátce po jedenácté hodině jsme přijali oznámení o srážce osobního vlaku s osobou. Událost se stala na železniční trati mezi obcí Kaznějov a Plasy. Dle prvotních informací čtyřiačtyřicetiletá žena vstoupila před projíždějící vlak a utrpěla zranění neslučitelné se životem. Na místo byl přivolán koroner a u zemřelé byla nařízena soudní pitva. Veškerými okolnostmi případu se zabývají kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov," uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24