QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kuchyň rodinného domu zapálila vadná powerbanka - FOTKY

29.11.2017 9:49

Hasiči vyjížděli k požáru v rodinném domě ve Štěnovicích. V kuchyni domu začalo hořet kvůli technické závadě na powerbance. Škoda je zhruba tři čtvrtě milionu.

2

V domě ve Štěnovicích začalo hořet v úterý odpoledne, na místo vyjeli hasiči ze Slovan a poplach měli i tamní dobrovolní hasiči.

"Požár vznikl v prostoru kuchyně od powerbanky. I přes to, že majitelé nezanedbali žádná bezpečnostní pravidla, zařízení začalo vinou technické závady hořet. Je nutné mít na paměti, že každý přístroj s lithiovou baterií představuje určité požární riziko," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Majitelům domu se tentokrát hodně vyplatilo bezpečnostní opatření, kdy mají v domě hlásiče kouře. "Díky nainstalovaným hlásičům kouře majitelé domu zjistili požár brzy po jeho vzniku. I tak oheň stačil poškodit vybavení celé místnosti a zplodiny hoření pronikly i do druhého nadzemního patra," dodává mluvčí krajských hasičů.

Požár dokázali hasiči dostat pod kontrolu během deseti minut a za dalších 40 minut velitel zásahu nahlásil likvidaci. Škody jsou i tak poměrně vysoké. Podle vyšetřovatele se pohybují kolem tři čtvrtě milionu.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT