V Plzni se konal tuningový sraz. Policie musela stovky účastníků krotit

25.07.2023 13:25

Policisté odhalili 84 přestupků u účastníků srazu. Setkali se s jízdou na kapotě či v kufru vozidla a tři piloti dronů ohrozili svým jednáním životy a zdraví všech účastníků srazu.

tuning sraz Plzeň_0723_PČR (1)

Plzeňští policisté v sobotu 22. července večer dohlíželi na setkání příznivců automobilového tuningu, které se uskutečnilo na parkovišti u jednoho z obchodních center v Plzni. Tohoto setkání se účastnilo asi pět stovek vozidel příznivců tuningu.

Dopravní policisté se zaměřili na kontrolu jejich vozidel a na dodržování všech pravidel silničního provozu. „Celkem policisté řešili 90 přestupků na úseku dopravy, z toho 83 přestupků vyřešili příkazem na místě v celkové výši 79 100 korun. Nejčastěji zjištěným přestupkem bylo překročení povolené rychlosti, a to u 29 řidičů,“ uvedla Eva Červenková, mluvčí policie.

„Dvaadvacet řidičů jelo ve vozidle, které nemělo vyhovující technický stav. Z toho osmi z nich policisté omezili technickou způsobilost vozidla na dobu jednoho měsíce. Sedm řidičů se nepřipoutalo bezpečnostním pásem, čtyři řidiči nebyli při jízdě ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu a stejný počet řidičů telefonoval za jízdy,“ pokračovala mluvčí.

Policisté mezi účastníky zjistili i další přestupky, například nepředložení řidičského oprávnění, jízdu bez světel, jízdu v kufru či na kapotě vozidla. Jeden řidič nadýchal při orientační zkoušce přestupkovou hodnotu alkoholu.

„Jeden z účastníků měl na vozidle jiné registrační značky a dva řidiči byli odhaleni v systému jako dlužníci. V době setkání tuningových příznivců se na parkovišti nacházelo několik stovek lidí. Jejich životy a zdraví ohrozili tři piloti dronů, kteří létali s drony nad jejich hlavami a dopustili se tak přestupku podle zákona o civilním letectví,“ uzavřela Eva Červenková.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT