Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Budoucím maminkám ve Stodě zmírňují bolesti pomocí šátkování - FOTKY

17.02.2023 11:31

Porodnice ve Stodě nabízí během těhotenství i před porodem úlevovou metodu Rebozo, neboli šátkování. Jak může tato metoda ženám ulevit?

šátkování Stodská nemocnice_0223 (5)
šátkování Stodská nemocnice_0223 (5)šátkování Stodská nemocnice_0223 (1)šátkování Stodská nemocnice_0223 (2)šátkování Stodská nemocnice_0223 (4)šátkování Stodská nemocnice_0223 (3)šátkování Stodská nemocnice_0223 (6)šátkování Stodská nemocnice_0223 (7)šátkování Stodská nemocnice_0223 (8)

„Jedná se o tradiční mexickou techniku, jejíž název se odvíjí od názvu šátku Rebozo. Ten má u mexických žen historicky široké využití. Mimo jiné i v případě těhotenství. Technika šátkování ale není žádnou mimořádnou novinkou ani v Čechách. Podvazování těhotenského bříška znaly a nezřídka využívaly už naše babičky a prababičky,“ vysvětluje Denisa Kučerová s tím, že šátek lze používat buď právě jako úvaz, nebo ke speciálním masážím.

Kdy se Rebozo využívá?

Během těhotenství

  • Uvolňuje napětí svalů a odstraňuje bolesti v oblasti beder, třísel, zad i pod bříškem
  • Napomáhá správné polohovat bříško i plod
  • Posiluje pánevní dno

Před porodem

  • Zmírňuje bolesti
  • Uvolňuje pánev
  • Usnadňuje průchod novorozence
  • Lze upravit polohu děťátka při nepostupujícím porodu

Techniku šátkování mohou využívat těhotné ženy, které navštěvují gynekologickou ambulanci nebo plánují porod ve stodské porodnici. „Předporodní péče spočívá v tom nabídnout těhotným ženám masáž, provést jim vhodný úvaz a naučit je, jak mohou s šátkem samy pracovat a jak si ho vázat. Popřípadě je možné domluvit opakovaná setkání,“ popisuje porodní asistentka.

Foto Stodská nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství