QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Půlmaraton Plzeňského kraje se blíží! Chystá se i bohatý doprovodný program

10.04.2024 9:14

Půlmaraton Plzeňského kraje láká na bohatý doprovodný program.

Start

Všichni příznivci běhu si v sobotu 27. dubna 2024 mohou užít v areálu Škodaland v Plzni skvělou zábavu. Kromě běžeckých tratí je připraven i zajímavý kulturní program.

O hudební doprovod se tentokrát postará oblíbená skupina SEMTEX. Děti se vydovádějí na obří nafukovací překážkové dráze a skákacích hradech. Připravena bude tradičně horolezecká stěna i malování na obličej. V areálu bude také fotostěna, kde si každý může udělat vlastní foto. Před startem závodu a u dětských běhů navíc zatančí i známá taneční škola Dance Nation Plzeň. Představí se složky IZS, připraveno bude i bohaté občerstvení.

Sportovní stanoviště s Krašovská Aktivity centrum Plzeň

Novinkou tohoto ročníku je spolupráce s Krašovská Aktivity centrum Plzeň. Tato organizace si připravila pro dětské, ale i dospělé návštěvníky několik sportovních stanovišť, včetně místa pro rozcvičení závodníků.

Půlmaraton Plzeňského kraje pomáhá

Součástí Půlmaratonu Plzeňského kraje bude nezisková organizace „Cesta za snem“. Návštěvníci budou mít příležitost si na speciálních trenažerech vyzkoušet, jak sportují hendikepovaní lidé.

Také letos na Půlmaratonu Plzeňského kraje podpoří kraj dobrou věc. Ve spolupráci s Diakonií Západ, v rámci projektu "Voda pomáhá", přispěje Plzeňský kraj na prázdninové pobyty dětí z náhradní rodinné péče. Přispět ale může kdokoli tak, že si zakoupí láhev vody přímo na stánku Diakonie Západ.

Svůj prodejní stánek bude mít na akci i spolek „Maminy s rakovinou“. Pomáhají onkologicky nemocným maminkám napříč všemi druhy nádorových onemocnění. Navíc na maketách ňader ukáží ženám techniky samovyšetření prsu.

FAN zóna v Dobřanech - DJ Petr Berka a Dance Nation Plzeň

V Dobřanech na náměstí T.G. M. se všichni účastníci půlmaratonu mohou těšit na skvělou atmosféru. Právě v tomto místě se závod láme do své poloviny. DJ Petr Berka zahraje běžcům a fanouškům ty největší hity a zároveň průběh městem bude i moderovat. Zatančí i známá taneční škola Dance Nation Plzeň.

Foto ilustrační PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24