Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Nemocnice Svatá Anna nabízí levně aplikaci plynových injekcí

07.03.2023 18:12

Rehabilitační oddělení Nemocnice Svatá Anna v Plané nabízí nově všem pacientům kromě standardní péče i velmi účinnou rehabilitační metodu, kterou nehradí systém zdravotného pojištění.

plynová injekce_Nemocnice Svatá Anna_NPK

Mezi dalšími poskytovateli v kraji je aplikace plynové injekce cenově velmi příznivá. "Konkrétně se jedná o aplikaci plynových injekcí, takzvanou karboxyterapii. Tento typ ošetření indikuje lékař. K samotné aplikaci není třeba se objednávat. Pro zájemce je na počkání každé pondělí, středu a pátek od 8 do 13 hodin," uvedl mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Jedna dávka stojí 20 korun.  

Plynové injekce se doporučují v léčebné rehabilitaci hlavně při bolestivých onemocněních pohybového aparátu, zejména při bolesti zad nebo kloubů, ale i při poruchách prokrvení, nebo při celulitidě.

Metoda spočívá v nebolestivé aplikaci medicinálního CO2 pomocí tenké jehly do podkoží. Dochází při ní k uvolňování kyslíku z hemoglobinu, k rozšíření kapilár a okysličení a zlepšení metabolismu tkáně. „Místní účinek je velmi rychlý a vysoce účinný. Zavedený plyn se rychle vstřebává a vyvolává lehký pocit tlaku, který se mění v pocity příjemného prohřívání,“ popsala vrchní sestra Miroslava Kordíková. 

Foto NPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT