Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Nový projekt Skvělé jídlo představuje regionální výrobce

01.07.2020 11:40

Plzeňský kraj chce pomocí projektu představit konkrétní drobné výrobce a dodavatele v našem regionu od farmářů přes pekaře a uzenáře až po další řemeslníky.

DSC_0171

"Podpora živého venkova je jednou z našich dlouhodobých priorit. Aktivity, které představí kvalitní regionální výrobky přímo v místě jejich vzniku na vesnicích a farmách v Plzeňském kraji, proto vždy vítáme a s radostí se na nich podílíme. Navíc věřím, že díky tomuto projektu dokážeme přilákat do našeho kraje i návštěvníky z jiných regionů, kteří vyhledávají zejména v této době pro trávení volného času místa mimo města s nabídkou místních specialit,“ říká o projektu Ivo Grüner, náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

Podrobněji přibližuje projekt jeden z hlavních tvůrců, Tomáš Popp ze sdružení Envic: "Celou řadu let usiluji o to, aby místní v regionu měli příležitost koupit si kvalitní jídlo od lokálních sedláků a farmářů. Snahou tohoto nového projektu, který vznikl ve spolupráci s Plzeňským krajem, je ještě více přiblížit konkrétní šikovné lidi veřejnosti a ukázat, že opravdu máme v našem kraji co nabídnout! Pokud osobně známe svého dodavatele lokálních potravin, můžeme se snadno přesvědčit, s jakou láskou a péčí své produkty připravuje.“

Nová publikace Skvělé jídlo z Plzeňského kraje představuje konkrétní místní výrobce. Součástí je popis místa, adresa i odkaz na webové stránky.

Dvě nová videa Minipivovary Plzeňského kraje a Farmáři Plzeňského kraje dokazují, že nabídka v našem kraji je opravdu bohatá. "Projeli jsme celý Plzeňský kraj a vybrali jsme jen podniky produkující skutečně fajnové jídlo a produkty. Z videí mám upřímnou radost, vznikly kvalitní krátké filmy podpořené nezaměnitelným hlasem herce Martina Stránského, které může kraj spolu s dalšími partnery hrdě využívat k propagaci," doplňuje Tomáš Popp.

"Jsme rádi, že můžeme pozorovat zvyšující se zájem od místních spotřebitelů o výrobky z regionálních farem a podniků. Ať už jde o prodej na farmářských trzích, ve farmářských obchodech nebo specializovaných malých prodejnách s lokálními produkty, které se v našem kraji skvěle zabydlely. Těšíme se, že díky nové publikaci a filmům nás třeba navštíví naši podporovatelé i přímo u nás na farmě," doplňuje Dana Bělová z Kozí farmy Dřevec.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT