Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Přípravy na pouť v Nepomuku vrcholí! Přinese i dopravní omezení

16.05.2019 10:09

V tomto týdnu ovládne Nepomuk jedna z největších poutí regionu. Svatojánská pouť patří k těm nejnavštěvovanějším. Přípravy už vrcholí. Přinášíme podrobnosti!

photo-ct-1031-1600--

O víkendu 18. až 19. května se bude v Nepomuku konat slavná a mimořádně navštěvovaná pouť k příležitosti svátku sv. Jana Nepomuckého. Bohatý kulturní program a staročeský jarmark doplní klasické pouťové atrakce a stánky.

Připraveno je množství hudebních a divadelních vystoupení, stánky s farmářskými potravinami a řemeslnými výrobky, soutěže pro děti, zpřístupněné památky a další překvapení.

Jedná se bezesporu o nejpopulárnější a nejnavštěvovanější nepomuckou událost v rámci celého roku. Nejde jen o atrakce, ale o živý multižánrový městský festival pro celou rodinu.

Zahajovací koncert pouti můžete navštívit již v pátek v kostele sv. Jakuba. Zahraje a zazpívá klavírista Martin Vydra. Hlavní hvězdou sobotního hudebního programu bude zpěvačka Olga Lounová a kapela V3Ska. Ale i další vystupující vám zlepší náladu. O víkendu bude přímo na ulici vystupovat např. Panoptikum Maxe Fische, Rytíři ze Žichovic, Švejk band, Lakuna a Strašlivá podívaná. Dále zde bude tradičně velké množství pouťových atrakcí, tradiční i novodobé stánky, ukázky řemesel, výstavy, otevřená muzea a památky, a samozřejmě poutní mše.

Na náměstí se rozjedou poprvé atrakce už v pátek odpoledne. Centrum bude patřit také stánkům a trhům. Pouť přinese ale program i na dalších místech jako kostel sv. Jana Nepomuckého, kostel sv. Jakuba. Malá letní scéna bude patřit koncertům. Řemeslné stánky a historická představení budou k dispozici na Přesanickém náměstí a v Kostelní ulici. V areálu stavebnin Unibrick budou hudební a taneční vystoupení, rockové kapely, soutěže i atrakce pro děti. Hudebním programem ožije i Sokolovna. Pivovar Zlatá kráva pro změnu nabídne prohlídky s degustací piv. Kompletní program najdete zde.

"Celé centrum města bude uzavřené pro dopravu, a protože je očekávána účast několika tisíc lidí, jsou na okrajích města připravená značená návštěvnická parkoviště zcela zdarma," upozorňují pořadatelé.

FOTO: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT