Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Výbuch otřásl autoservisem v Klatovech! Případ šetří policie, FOTO

11.10.2013 8:57

Hasičské manévry a velké vyšetřování se ve čtvrtek večer odehrálo v Klatovech. V jednom z autoservisů došlo k explozi několika sudů ve skladu nebezpečných látek. Celou věc má v rukou kriminálka.  

P1050992

Velké hasičské manévry a také vyšetřování policie spustil původně požár v jednom z autoservisů. Zásah se ale proměnil ve velké drama. Hořet totiž začalo ve skladu nebezpečných látek a hrozila exploze, která se nakonec také odehrála. Naštěstí se nikomu nic vážného nestalo.

Jednotky hasičů měly požár nahlášený zhruba ve tři čtvrtě na deset večer. "Z dosud nezjištěných příčin došlo v autoservisu k požáru skladu nebezbečných látek, mimo jiné olejů, maziv a ředidel. V důsledku horka se nebezpečné látky natlakovaly, což způsobilo výbuch několika sudů. Hasiči lokalizovali požár pomocí pěny a několik hodin sudy zbylé ochlazovali. Oheň se přes stěnu do prostoru dílny nerozšířil," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Žár od požáru byl ale obrovský. "Vlivem sálavého tepla se roztavilo nářadí. Zakouřené prostory budovy hasiči nechali přirozenou cestou odvětrat. Škody byly předběžně vyčísleny na 200 tisíc korun," uzavírá mluvčí hasičů.

Na místě muselo zasahovat několik jednotek hasičů a do Klatov vyrazili i hasiči z plzeňské Košutky se speciální technikou. Případ si převzala k došetření policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství