QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Schránka na dopisy pro Ježíška je připravena v Lesoparku Martinská stěna

29.11.2022 18:00

Lesopark Martinská stěna je skvělé místo, kam vyrazit s dětmi. Nenáročná a udržovaná stezka vede lesem a před Vánoci zde můžete využít schránku na dopisy pro Ježíška.

dopis pro Ježíška Dobřany

Máte svá přání a toužíte po jejich naplnění? Proč nevyužít vánoční schránku, která je umístěna v Lesoparku Martinská stěna. Ten se nachází v těsné blízkosti Dobřan.

Stezka prochází mezi stromy, cesty jsou zpevněné a písčité. Přes četné rokle vedou hezké dřevěné lávky. Na procházce můžete potkat starý lom, umělecky vyřezané srdce parku nebo zrenovovanou Kapli Čtrnácti svatých pomocníků v nouzi.

V parku se můžete rozhlédnout ze dvou vyhlídek. Jedna je přímo uprostřed parku, ale v létě je zakryta korunami stromů. Druhá vyhlídka je u dřevěného kříže a je z ní krásný pohled na celé Dobřany. Děti ocení malou zvoničku, hmyzí domeček nebo tajemnou výpravu ke starému komínu uprostřed lesa.

Přístup do parku je velice snadný. Je zde několik malých parkovišť, ze kterých můžete vyrazit na procházku podle informačních tabulí a po dvoukilometrovém okruhu se vrátíte zpět na místo.

Pěšky se do parku dostanete přes louku z ulice Tyršova v Dobřanech. Pokud přijedete na kole, u parku najdete stojany. Děti rády využijí hřiště s trampolínami, různými prolejzačkami či dlouhou skluzavkou.

Od pondělí 28. listopadu je u srdce umístěna schránka na vánoční přání a je k nepřehlédnutí. Zasněžený smrček obklopený lesními zvířátky má na výšku skoro dva metry. "Pokud mají rodiče jakýkoliv dotaz, mohou se obrátit na pracovnice Městského kulturního střediska Dobřany, které jim rády sdělí podrobnosti," uvedla Eva Špísová z Městského kulturního střediska Dobřany.

Pokud si bude dítko přát, aby mu dopis Ježíšek navrátil i s razítkem, lze se též informovat v kulturním středisku.

Foto: FB Martinská stěna Dobřany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24