Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Viktorka porazila doma Slavii. Utkání rozhodl Šulc

14.04.2024 20:00

V neděli 14. dubna se v Doosan Aréně odehrálo utkání 28. kola FORTUNA:LIGY. FC Viktoria Plzeň v něm nastoupila proti SK Slavii Praha. Dnešní ligový šlágr měl charitativní podtext.

2024.03.14-21.22.47-549w

Viktoriáni šli znovu do boje, tentokrát proti pražské Slavii. Utkání bylo od prvních minut velmi vyrovnané. Do velké šance se dostala Viktorie v 10. minutě, kdy se Chorý ocitl před téměř prázdnou bránou, ovšem trefil na brankové čáře pouze obránce Slavie Vlčka. Slavia pohrozila v nastavení prvního poločasu, plzeňský gólman Jedlička však střelu pohotově pokryl. Fotbalisté odešli do šatny za bezbrankového stavu 0:0.

V 59. minutě se bouřlivě radovali fanoušci Viktorie. Po přihrávce Souarého skóroval Pavel Šulc, radost plzeňských fanoušků však netrvala dlouho. Rozhodčí branku kvůli Šulcově ruce odvolal. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, nic zásadního však nepřinesla. Klíčový moment přišel až v 87. minutě. Po skvěle sehraném souboji Tomáš Chorý přihrál na Pavla Šulce a ten nekompromisně umístil míč do branky Slavie. Viktorie tak vedla 1:0 a do konce utkání se na tom už nic nezměnilo.

Plzeň porazila Slavii 1:0 a připsala si tři cenné body. 

Dnešní ligový šlágr mezi Viktorií Plzeň a Slavií Praha měl charitativní podtext. Oba kluby podpořily společně Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Zástupci vedení osobně navštívili nadaci přímo na Hematologicko-onkologickém oddělení Fakultní nemocnice Plzeň a před utkáním předali šek na pořízení rehabilitačního přístroje pro pacienty po transplantaci.

Oba kluby dnešní akcí navázaly na loňský rok, kdy před utkáním v Edenu společně navštívily FN Motol a organizaci Donor.

Foto ilustrační Hynek Sladký

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT