Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Nové civilní letiště i letecká záchranná služba zůstanou na území Plzeňského kraje

13.07.2023 13:00

Během léta a podzimu budou ministerstva a další pověřené úřady v rámci přípravy projektu pokračovat v přípravných pracích, které se týkají zejména nové dopravní infrastruktury a náhradního řešení pro letiště Plzeň-Líně a leteckou záchrannou službu.

letiště Líně ilustrační_QAP

Vláda ve středu 12. července podpořila zmenšení podnikatelského parku Plzeň-Líně i investice do infrastruktury a posílení kapacit škol.

V oblasti dopravy se jedná o investice, které mají zajistit snadnou obslužnost zóny z dálnice a po železnici, a omezit tak tranzitní dopravu přes okolní obce. Stát je připraven investovat do navýšení stávající kapacity předškolního a školního vzdělávání v obcích Líně, Zbůch, Dobřany, Chlumčany a Chotěšov.

Vláda ve svém usnesení zároveň uložila do konce letošního roku zpracovat kompletní studii záměru a proveditelnosti náhradního řešení pro stavbu civilního letiště, které je dnes provozováno v areálu bývalého vojenského prostoru Plzeň-Líně. Spolu s výstavbou civilního letiště je plánován také přesun Letecké záchranné služby (LZS). Stát garantuje, že její provoz bude zachován ve stávajícím režimu, a že budou splněny zákonné požadavky na její provoz. Nové stanoviště LZS také nebude umístěno mimo území Plzeňského kraje.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství