Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci spustili kontroly pejskařů na Borech! Řešit museli poplatky i čipy

26.03.2019 14:51

Strážníci v Plzni spustili další kontroly pejskařů. Tentokrát šli do terénu na Borech. Řešit museli s majiteli psů nezaplacené poplatky i chybějící čipy.

IMG_4919

Do akce šli spolu se strážníky i zástupci vedení centrálního obvodu. Majitelé psů, kteří měli vše v pořádku, si vysloužili odměnu. Ani zdaleka ne všichni na to ale měli nárok.

"Při akci strážníci zaměřili nejen svou pozornost na to, zda průvodci psů nezanedbávají povinnost úklidu po svých psech, ale jestli je zvíře očipované či vybavené známkou. V příslušné databázi si následně ještě ověřili, zda je pes přihlášen a majitel za něj zaplatil daný poplatek," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Kontroly proběhly v okolí Borského parku, Heyrovského ulice, náměstí Míru, ulice Edvarda Beneše, Majerovy ulice a na dalších místech. Akce trvala zhruba dvě hodiny. "Zkontrolováno bylo 23 průvodců psů, u 15 z nich bylo zjištěno, že si své povinnosti řádně plní. U zbývajících byly zjištěny nedostatky. Někteří měli sice psa očipovaného, ale neměli ho přihlášeného na úřadě a zaplacený poplatek, nebo psi neměli vůbec implantovaný identifikační čip. Všichni byli poučeni a informováni jak nastalou situaci řešit a o důsledcích, pokud nesjednají nápravu," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství