QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni bude vystavovat významná tuzemská malířka. Přijďte na vernisáž do Galerie Hess

01.02.2023 13:55

Malířka, grafička, ilustrátorka a autorka básní pro děti Dana Raunerová bude vystavovat v Plzni svoji uměleckou tvorbu. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost a přijďte na vernisáž, rozhodně nebudete litovat.

Dana Raunerová_Koně

Vernisáž výstavy s názvem Pojď ven se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň ve středu 8. února od 17 hodin. Přijďte se seznámit s autorkou a načerpat energii z obrazů a kreseb, které budou v galerii vystaveny.

Umělkyně Dana Raunerová 30 let působila jako výtvarný pedagog v Plzni. Kromě obrazů a kreseb má na kontě i básnickou tvorbu pro děti a mládež, je autorkou kolekce návrhů na populární dětský porcelán se zvířecími motivy, ilustrátorkou učebnic. Kromě toho spolupracovala i s Divadlem J. K. Tyla a Divadlem Alfa v Plzni.

S prací Dany Raunerové se ale můžete potkat i na Radyni. Pod její taktovkou vznikla instalace o Radoušovi a její ilustrace doprovází turisty na naučné stezce k Radyni. Ráda do svých kreseb vnáší dětskou hravost a představivost. „Autorka ve svých obrazech vypráví své fantastické a spletité příběhy, které, jakkoliv jsou pro diváka těžko interpretovatelné, jsou pro něj přitažlivé neotřelou obrazotvorností a poetičností,“ okomentoval autorčin styl Jan Souček, teoretik umění.

Na obrazech se velmi často objevují krajiny, lidské a zvířecí figury. Malířka má k přírodě opravdu blízký vztah. „Veškerou svoji činnost se snažím směřovat na obranu a rozvoj lidské citlivosti tak, aby ta zase přispěla k souznění lidí s přírodou, k harmonickému soužití se zvířaty a rostlinami,“ říká Dana Raunerová.

Výstava autorských obrazů a kreseb bude ve Vinotéce Galerii Hess k vidění do 17. března. Nenechte si ujít příležitost setkat se s neobyčejnou umělkyní, Pojďte ven a shlédněte svět očima Dany Raunerové.

Foto obrazů Dana Raunerová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24