Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

20.05.2024 17:20

Ve Vochově došlo k dopravní nehodě motorky a osobního vozidla

Nehoda je se zraněním. Na místo jedou složky IZS.

Jednotky a sbory z Plzeňského kraje soutěží v anketě Dobrovolní hasiči roku. Podpořte je i vy!

13.09.2023 8:14

Desetičlenná odborná porota udělila na začátku září ocenění 23 jednotkám sborů dobrovolných hasičů za profesionálně provedené zásahy a 25 sborům dobrovolných hasičů a hasičským sborům za preventivní a výchovnou činnost. O výsledném pořadí jednotek rozhoduje veřejnost.

hasiči_ilustrační_QAP

Ocenění práce hasičů proběhlo v rámci 13. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku. Na řadu nyní přichází veřejnost, která svým hlasováním rozhodne o výsledném pořadí oceněných. Z Plzeňského kraje byli oceněni dobrovolní hasiči z Nýrska, Starého Sedliště, z obce Křenovy a z Tachova.

„Denně se setkáváme s mimořádnými událostmi, ve kterých společně profesionální a dobrovolní hasiči bojují o záchranu lidských životů, zvířat, majetku či životního prostředí. Prostřednictvím Ankety budeme moci už po třinácté ocenit další, kteří si to za provedené činy zaslouží,“ uvedl generální ředitel HZS ČR, generálporučík Vladimír Vlček.

Na jednotky a sbory, které v závěrečném veřejném hlasování získají největší počet hlasů, čeká i v letošním roce speciální ocenění v podobě skleněné zásahové helmy v životní velikosti. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v listopadu. Finalisté na prvních třech místech díky partnerům Ankety obdrží finanční a věcné dary v celkové hodnotě přesahující 2,4 miliony korun.

Hlasy je možné posílat formu SMS nebo prostřednictvím webového hlasovacího formuláře do 15. října 2023.

Anketa Dobrovolní hasiči roku 2023 v kategorii o nejlepší jednotku sboru dobrovolných hasičů

  • V oblasti jih - západ Čech byly oceněny z Plzeňského kraje dvě jednotky - z Nýrska a Starého Sedliště.
  • Hlasovat a podpořit je můžete ZDE.

Anketa Dobrovolní hasiči roku 2023 v kategorii o nejlepší sbor dobrovolných hasičů

  • V oblasti jih - západ Čech byl oceněn z Plzeňského kraje sbor Křenovy a Tachov.
  • Hlasovat a podpořit je můžete ZDE.

Cílem Ankety Dobrovolní Hasiči Roku je nejen ocenit dobrovolné hasiče za jejich obětavou pomoc, kterou jsou nám připraveni s odvahou a odhodláním poskytnout vždy, když je ohroženo naše zdraví, životy nebo majetek, ale také je podpořit v jejich činnosti a motivovat je pro budoucnost.

Více informací naleznete na www.adhr.cz.

 

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT