Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Plzeňští policisté odhalili další varnu pervitinu!

15.09.2014 19:52

Tentokrát bylo zajištěno nejméně 300 gramů metamfetaminu! 41letý muž z Plzně, který si pro "suroviny" jezdil do Polska, může strávit až deset let za mřížemi.

varna pervitinu

Policisté odhalili další varnu "perníku". Tentokrát se vařilo v Plzni a zajištěno bylo nejméně 300 gramů metamfetaminu. Trestní stíhání nemine 41letého Plzeňana, který může strávit až 10 let za mřížemi.

,,Vrchní komisař služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájil trestní stíhání 41letého muže z Plzně pro zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," upřesňuje policejní mluvčí Jana Tomková.

Obviněný měl na začátku září letošního roku navštívil naše "sousedy" v Polsku a tam nakoupit léčivo.

Jedná se o léčivo, které obsahuje prekursor sloužící k výrobě metamfetaminu. ,,Léčivo dovezl do Plzně a zde pak z něho měl o několik dní později vyrobit pervitin. Při domovních prohlídkách bylo kromě chemických látek a nádob používaných při výrobě zajištěno nejméně 300 gramů této drogy. Ještě však bylo objeveno větší množství nezpracovaných tablet léku s prekursorem. Droga mohla skončit nejenom pro potřeby obviněného, ale i u dalších stovek až tisíců koncových uživatelů (podle množství připadajícího na jednu dávku)," dodává policejní mluvčí.
Pachateli hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let a na soud si počká ve vazbě.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství