Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O víkendu dorazí oteplení! Teploty se budou šplhat znovu až na 20 stupňů

17.04.2014 9:36

Po ochlazení, které nás provázelo poslední dva týdny, dorazí do regionu znou oteplení, které přinese teploty až okolo 20 stupňů. Počítat bychom ale měli i s bouřkami.

Nebe QAp foto

I když čtvrteční ranní teploty klesaly místy až k minus 4 stupňům, už během nadcházejících dnů se můžeme těšit na návrat teplého počasí. Teploty se během víkendu budou šplhat až ke 20 stupňům, doprovodí je ale někde i bouřky a sem tam také přeháňky.

"Tlaková výše bude postupovat ze střední Evropy dále k severovýchodu. V pátek k nám kolem tlakové níže nad západní Evropou přechodně pronikne chladnější vzduch od severozápadu. Od soboty bude počasí u nás ovlivňovat rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu nad jižní a později i střední Evropou," informuje ČHMÚ a právě oblast nízkého tlaku stojí za přílivem oteplení.

Ve čtvrtek bude v regionu jasno nebo polojasno a teploty odpoledne se vyšplhají maximálně na 15 stupňů. V pátek bude většinou oblačno až zataženo s přeháńkami a ojediněle se obejví i bouřky. Večer už by ale měla oblačnost ubývat. teploty v noci se budou pohybovat stále ještě kolem nuly, odpoledne by teploty neměly být ještě výš než okolo 10 stupňů.

V sobotu už se to ale začne zlepšovat. Bude polojasno, jen přechodně oblačno s přeháňkami. V noci se ještě objeví přízemní mrazíky a teploty budou jen těsně nad nulou. Odpoledne už by ale měly být až okolo 20 stupňů. 

Podobné to bude také v neděli. Bude polojasno, přechodně se zatáhne a objeví se přeháńky nebo bouřky, ráno také mlhy. Noční teploty budou mezi 8 a 4 stupni, odpolední maximálně okolo 20.

Ve stejném stylu bude také Velikonoční pondělí. Čeká nás oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky nebo bouřky a ráno místy mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 8 až 4 stupňů. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 20 stupňů.

Teploty se mohou dostat i přes 20 stupňů. Tak vypadají výhledy na příští týden...

"Převážně oblačno. Zpočátku na většině území, postupně místy přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 21 °C," zní oficiální výhledy ČHMÚ na období od úterý do čtvrtka příštího týdne.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství