Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

Výluky MHD v Plzni ještě úplně nekončí. Problémy dál dělá Prešovská i Lobzy

16.08.2013 7:50

Opravy tramvajových tratí v Plzni jodu sice pomalu ale jistě do finále, doprava MHD se ale ještě do normálu úplně nevrátí. Dál by měli cestující počítat s výlukou na linkách 1 a 2.

IMG_5747

Opravy na tramvajových tratích v Plzni jdu sice do konečné fáze, stále ale bude na řadě míst MHD jezdit ještě ve speciálním režimu. Do normálu se o víkendu vrátí totiž jen tramvaj číslo 4 a autobusy, které mají zastávky na Borech a zajíždějí do okolních částí města.

Zatímco na Klatovské se už o víkendu vrátí do "starých kolejí" doprava MHD i aut, tak v Prešovské práce ještě nekončí. Znamená to, že tramvaje číslo 1 a 2 budou dál jezdit ve speciálním režimu. "Z důvodu pokračující rekonstrukce Prešovské ulice pojedou až do 21.srpna tramvajové linky číslo 1 a 2 nadále ve stávajícím výlukovém režimu. Dopravu mezi zastávkami „Solní, pošta“ a „Anglické nábř., Pražská“ bude zajišťovat od 18.srpna do 21.srpna autobusová linka 1/2A. Tramvajová linka číslo 1 pojede pouze v úseku Slovany – Anglické nábřeží, Pražská a zpět. Tramvajová linka číslo 2 pojede pouze v úseku Světovar – Anglické nábř., Pražská a zpět," upozorňuje mluvčí dopravních podniků Kateřina Fránová. Mezi Skvrňany a Bolevcem bude dál jezdit tramvajová linka 1/2 a mezi Solní a Anglickým nábřežím budou jezdit autobusy.

Rekonstrukce v Lobzích pokračuje. Skončit by měla v příštím týdnu.

Dál také probíhají opravy v Lobzích v serpentinách u mostu přes řeku. Dál tak nebude ještě jezdit autobus číslo 29 a "třicítka" ještě bude jezdit po objízdné trase přes Rokycanskou.

V sobotu 17.srpna dojde také kvůli frézování na křižovatce Koperníkova - Tylova k odklonu trolejbusů číslo 15 a 16. naštěstí v tomto případě půjde jen o krátkodobou změnu. Během sobotního odpoledne už by trolejbusy měly jezdit normálně. Zapomenout by se ovšem nemělo ani na pokračující práce na Wilsonově mostu, které znamenají dlouhodobý odklon MHD.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT