Auto CB ŠKODA nový SUPERB

V plzeňské zoo se křtilo! Čtyřčata vlka hřivnatého mají zvučná jména - FOTO

02.03.2018 7:58

Plzeňská zoo má za sebou další křtiny "novorozeňat". Tentokrát se rozrostla plzeňská rodinka vlka hřivnatého. Hned čtyři mláďata se pyšní novými jmény.

180301_Zoo_Vlk_4

Čtveřice mláďat vlka hřivnatého se narodila v prosinci loňského roku. Teprve teď se dočkala křtin a také hodně zvučných jmen. Dvouměsíční štěňata nesou nově jména Isabella, Iggy, Ike a Idris. 

Kmotrem se stal náměstek primátora města Pavel Kotas. "Zoologickou zahradu navštěvuji velmi rád už od dětství a vlci se mi obzvlášť líbí. Jsem kmotrem už druhé čtveřice vlků, první byla čtyřčata vlka evropského, která měla křtiny v červenci 2016. Tehdy také začínala jejich jména na I,“ uvedl náměstek Kotas.

Vlk hřivnatý bývá nazýván také psem hřivnatým. Chov v plzeňské zoo se datuje od 12. října roku 1993, kdy do krajské metropole dorazily dvě samice ze zoo Halle v Německu. 

"První mláďata se narodila Alfovi a Alici 19. března 1996, z nich byla uměle odchována samice Vendula. Z vrhu 4. ledna 1997 byl rovněž uměle odchován samec Lord. Dvě samičky a samce narozené 6. prosince 1997 odchovala Alice sama. Čtvrtý odchov, který navýšil počet mláďat na 9, přišel na svět 26. prosince 2000. Matkou již byla samice Ari z Halle, otcem Alf. Mláďata obdržela jména Dustin, Damián, Denisa a Debora, později překřtěná na Dominiku," říká mluvčí zoo Martin Vobruba.

Následoval vrh z listopadu 2006, který byl pátým v plzeňské zoologické zahradě. Tehdy se mláďata pojmenovala jmény s počínajícím písmenem E - Emil, Eda a Erika. A dařilo se i v dalších letech. V roce 2008 se rodiče Dominika a Manzan postarali o další trio štěňat se jmény Frodo , Fleur a Fellini. Až po dalších osmi letech následoval další odchov, poprvé ovšem od nových rodičů. Čtyřčatům byla v roce 2016 vybrána jména Harry, Hagrid, Houdini a Hermiona.

FOTO: Adriana Jarošová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT