Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Neuvěříte, z čeho je hrad Švihov! Studenti ho postavili z lepenky - FOTKY

03.06.2016 9:13

Naprosto věrnou kopii vodního hradu Švihov vytvořili studenti plzeňské střední školy. Se svým dílem jsou ve speciální soutěži. Rozhodnuto o postupu do finále bude v příštích dnech.

Foto_Hrad Švihov

Studenti plzeňské střední školy jsou se svým projektem v 10. ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky. Tím je odhalený i materiál, ze kterého trojice budoucích stavařů vytvořila unikátní kopii známého západočeského hradu.

Do projektu Stavby z vlnité lepenky se zapojili tři studenti Střední průmyslové školy stavební v Plzni Daniel Strnádek, Michal Pavlíček a Matěj Vlnas. Z ekologického obalového materiálu vytvořili hrad Švihov. Tématem 10. ročníku soutěže, určené středním stavebním školám, je "Národní kulturní památka“. Deset staveb, které postoupí do pražského finále, vybere odborná porota do 5. června 2016.

Finále proběhne 15. června v zahradě Ledebourského paláce, která je součástí komplexu historických Zahrad pod Pražským hradem. Ze "seimifinále" do závěrečného klání postoupí 10 nejlepších staveb.

"Autoři vítězného projektu se mohou těšit na ceny v hodnotě 25 tis. Kč. Druhá škola v pořadí obdrží 10 tis. Kč a projekt, který obsadí 3. místo získá výhru v hodnotě 5 tis. Kč. Kromě cen od Svazu výrobců vlnitých lepenek (SVVL) v celkové hodnotě 40 000 Kč je ve hře i zvláštní Cena Národního památkového ústavu. Její výherci si odnesou poukaz na zážitkový den na některé z památek ve správě NPÚ, tedy na některém hradu, zámku, skanzenu či možná na dole Michal. Všichni finalisté pak získají dvě volné vstupenky na libovolnou památku ve správě této instituce," informují organizátoři.

Finále soutěže a slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 15. června v zahradě

Foto_Hrad Švihov_2FOTO: projekt Stavby z vlnité lepenky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte