Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Magický kolotoč se zasekl! Lidé zůstali ve výšce několika metrů

31.10.2014 5:39     31.10.2014 11:48

Magický kolotoč na náměstí Republiky přivodil svým "klientům" hodně horké chvilky. Ve čtvrtek večer se zasekl a na místě museli dvě osoby vyprošťovat hasiči. Porouchanou atrakci se podařilo opravit!

Magický kolotoč a projekce na katedrálu_QAP_foto (21)

Magický kolotoč na náměstí Republiky v Plzni se potýkal ve čtvrtek večer s technickou závadou. V několikametrové výšce zůstaly uvězněné dvě osoby, které museli sundavat hasiči pomocí žebříku. Na místě byla i policie. Naštěstí se všechno obešlo bez zranění.

Zásah hasičů si vyžádala technická závada ke které došlo na Magickém kolotoči v Plzni na náměstí Republiky. "Na místě jsme zasahovali. Sundavali jsme dvě osoby z výšky zhruba osmi metrů pomocí žebříku. Celý zásah trval 11 minut a obešel se bez zranění," popsal bleskovou záchranu velící důstojník směny Dušan Nový.

K poruše došlo paradoxně po tom, co na 28. října zažil kolotoč zatím největší nával a jen pár dnů před tím, než se začne rozebírat. Provoz ukončí v neděli 2. listopadu. Technická závada se nakonec provozu vůbec nedotkne. I když ještě během rána to vypadalo, že kvůli poruše hydrauliky nebude moct vozit lidi jedna ryba, nakonec se to podařilo opravit. "Kolotoč bude v provozu podle plánů až do neděle. Opravit se podařilo i tu porouchanou rybu, takže provoz bude naprosto v plném rozsahu probíhat až do nedělního ukončení," řekla QAPu tisková mluvčí Plzeň 2015 Mirka Reifová.

 

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT