Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Železniční přejezd v Třebčicích bude bezpečnější

26.08.2015 9:04

Střet vlaku s traktorem v Třebčicích na jižním Plzeňsku má dohru. Ukázalo se, že v místech nemohla řidička traktoru bezpečně vlak vidět a zastavit. V místech se snížila rychlost pro vlaky a přibyde i značka.
 

Střet vlaku s traktorem_foto_Drážní inspekce (3)

Nehoda, ke které došlo v úterý na nechráněném železničním přejezdu v Třebčicích na jižním Plzeňsku, se nejspíš stala kvůli špatné viditelnosti v místech. Podle Drážní inspekce řidička traktoru nemohla přijíždějící vlak vidět z bezpečné vzdálenosti. V místech tak byla po nehodě vykácená zeleň a došlo i na dopravní opatření.

K nehodě došlo v úterý odpoledne a až do podvečera nejezdily vlaky v úseku Nepomuk - Blatná. Vykolejený vlak, kterému skončila mimo koleje zadní souprava, se zpátky dostal až po 17. hodině. Podle šetření Drážní inspekce na místě může za nehodu podle všeho špatná viditelnost ze strany řidičky traktoru.

"Ze směru příjezdu vlaku k přejezdu z pohledu řidiče trakrotu byla viditelnost pro nejpomalejší a nejdelší vozidlo pouhých 57 metru (dle orientačního výpočtu potřeboval řidič minimálně 137 m). Provozovatel dráhy okamžitě po tomto zjištění snížil maximální rychlost jízdy vlaku přes tento přejezd z původních 50 km/h na 10 km/h a současně byla v okolí přejezdu vyřezána vzrostlá zeleň. V současné době je viditelnost pro nejpomalejší a nejdelší vozidlo 275 metrů," informovala Drážní inspekce.

Výstražný kříž u nechráněného přejezdu bude ještě osazen značkou STOP. Snížená rychlost na 10 kilometrů v hodině by měla v místech platit pro vlaky kompletně ještě během středy a ze směru od Nepomuku budou vlaky v úseku projíždět takovou rychlostí nejspíš i v budoucnu.

Při nehodě nedošlo naštěstí k žádným vážným zraněním, nicméně lehké zranění utrpěla holčička, která jela v traktoru, a také jeden zaměstnanec drah. Škody jsou předběžně vyčíslené na necelých 400 tisíc. Podrobnosti k nehodě najdete v článku zde.

FOTO: Drážní inspekce - nehoda 25. srpna, Třebčice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT