Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Jak vybírat koupelnu? Radí odborník, Pavel Basl z firmy ProCeram

06.07.2011 22:45

Rádi byste novou koupelnu? Vybrat si je ale obtížné, chybí Vám představivost a z katalogu nebo na prodejně ne a ne si vybrat? Zkuste novou prodejnu ProCeram na Jateční, otestovali jsme ji za Vás a výběr je tu opravdu daleko jednodušší.

ProCeram na Jateční - nevzhledná budova Keramontu se změnila k nepoznání
ProCeram na Jateční - nevzhledná budova Keramontu se změnila k nepoznání ProCeram na Jateční - zmodernizovaná budova bývalého Keramontu ProCeram - čte se "pročeram" ProCeram - na internetu funguje virtuální prohlídka. Můžete se procházet prodejnou ProCeram - na internetu funguje virtuální prohlídka. Pomůže Vám k výběru Vaší nové koupelny. ProCeram na internetu - jednoduše kliknete na 3D prohlídku v Plzni a procházíte se vzorkovnou proceram_3Dprohlidka na internetu1

Víte, jak složitý může být výběr koupelny? Asi to už každý zažil. Přijdete do prodejny a místo toho, abyste si měli z čeho vybrat, kouká na Vás deset koupelen, z kterých si prostě nevyberete. A co je hlavní, obklad by se Vám možná i líbil, ale představit si z něho, jak bude právě ta vaše koupelna vypadat...? To už je pro leckoho nadlidský výkon. Pak se spoléháte na prodavače, ten po Vás ale jen hodí katalog a je to zase na Vás. A vy jste bezradní. Takže si zase léta necháváte tu svou starou, ošklivou, bleděmodrou koupelnu a sníte o jiné....

Na Jateční ulici v Plzni se prodávají dlažby v novém....

Udělali jsme tedy za Vás test v nové prodejně obkladů a dlažeb na Jateční třídě. Tady je od počátku května otevřený ProCeram (čtěte pročeram).

"1. července to byl rok, co je ProCeram na českém trhu. Máme jednu vzorkovnu v Praze v Metropoli Zličín, v Plzni je naše druhá vzorkovna," upřesňuje majitel Pavel Basl. Právě on byl naším průvodcem ve vzrokovně v Plzni na Jateční.

Mnozí si tady jistě pamatují prodejnu dlažeb Keramont. Nevzhledná budova se ale přeměnila v moderní komplex. "Budovu jsme celou kompletně zrekonstruovali, dostala i trochu moderní ráz," říká Pavel Basl. Takže první plus je tady. Moderní, krásná budova a hlavně velké a pohodlné parkoviště. Ale rychle do koupelen.

Tři patra, tři cenové relace...

Nabízený sortiment najdete ve třech patrech a ty jsou rozdělené podle ceny. "Dolejší patro je nejnižší cenová relace, obklady a dlažby do 200 korun. Když je vidí zákazníci, tak jsou až šokovaní cenama. I když je to levné, tak je to opravdu sortiment na úrovni," říká Basl a ukazuje mi obklad, který vypadá dost luxusně už na první pohled.

"Tohle by normálně stálo v Itálii 2 000 korun. Toto je ukončená produkce. My to můžeme prodávat hodně levně," pokračuje. Jak to, že se ProCeram dostává na takové výhodné ceny? "Nakupujeme toto zboží ve zvláštních režimech. Fabriky třeba nemají systémy na rozprodávání takových věcí, tak obvolají pár velkých s nabídkou. My pak kupujeme ve velkém a dokážeme cenu hodně stlačit. Takže potom můžeme prodávat věci třeba za 20% nominální hodnoty. V té chvíli máme v prvním patře hodně luxusní zboží, které je levné."

Sortiment opravdu pro všechny....

Postupujeme do patra druhého. "To je takové patro pro nejširší veřejnost, cenová relace do 500 korun. Produkce tuzemská, polská nebo italská.  Kupujeme ve velkých objemech, takže i tady cena může být nižší. My to neděláme stylem, že dáme na stůl padesát katalogů a vyberte si. Ale předem uděláme předvýběr a nakoupíme ve velkém, pak může být velmi dobrá cena a dobrý poměr kvalita versus cena."

Třetí patro už voní luxusem na dálku. "Tady je ten nejluxusnější sortiment, takové high. Ale tady to necháváme podle standardních evropských ceníků. Je to zboží většinou na objednávku. I tohle patro má své opodstatnění, protože jsou prostě stavby trošku nadčasový, které potřebují takový luxusnější materiál. To máte jako s autem. Na luxusní auto si nedáte levný pneumatiky. A na levnou Škodovku si nedáte kola za čtvrt milionu," srovnává Basl.

Všímám si, že u většiny kójí s koupelnou jsou další fotky s ostatními variantami předváděného obkladu. Taky jsou tu televize. "Na televizích mohou lidé vidět další varianty koupelen. Používáme i hodně fotky. Dneska hodně napomáhají grafické programy. Jsou tak dokonalé, že z nich vytisknete prakticky fotku. My tyto fotky používáme i do reklam."

Tak jak si tedy vybrat koupelnu?

Koupelen je tady opravdu mnoho, další varianty na televizích a fotografiích. To určitě pomáhá, ale jak si tedy vybrat tu správnou? Někdo už možná z nabídky může začít bláznit...

Pavel Basl nám dává tip. "Klient musí mít alespoň mírnou představu, co chce. Takže my máme takové jedno specifikum. Používáme hodně počítače a internetu. Dobré je, se nejdříve doma zamyslet. Na našich stránkách na internetu je virtuální prohlídka prodejny, na každou kóji si můžete kliknout, vyběhne rozpis kóje plus použitý materiál, do budoucna tam budeme mít ještě možnost různých barevných kombinací. Jsou tam i nabídky dětská koupelna apod. Není to klasický internetový obchod, ale je to pomocník při výběru koupelny. Do vzorkovny pak přijdete, až víte zhruba, co byste chtěla."


Přemýšlejte v klidu u počítače

"O koupelně se totiž musí přemýšlet, takže je dobře přemýšlet někdy doma v klidu. Někdy je to v prodejně těžké, prodavač může být rušivý element. Člověk chce s tím druhým i diskutovat třeba i o ceně, máme na to, nemáme na to apod. Tyhle diskuse mohou tedy probíhat v klidu doma. Doma si tedy lidé udělají předvýběr. Mohou si vytisknout jako předobjednávku nebo poslat poptávku, my dáme cenu. Ale v našem oboru se dávají slevy. Nebo si můžete vytisknout orientační plánek, zjistíte, že vaše  koupelna je například v druhém patře koupelna C5."

Po příchodu k počítači tedy zkouším prohlídku na stránkách proceram.cz. Jednoduše klikám na nabídku 3D trend, vzorkovna Plzeň a už se procházím prodejnou. Tím pádem nemusíte tahat do prodejny hned ani manžela. Můžete skáknout do prodejny sama, vy si jednoduše předvyberete a jemu to bez zbytečného tahání do obchodu, ukážete doslova doma na gauči.


Zdá se, že jsme našli obchod s obklady a dlažbou, kde se výběr koupelny značně zjednoduší. Takže chcete-li novou koupelnu, doporučujeme ProCeram na Jateční ulici v Plzni!

Kontakt: www.proceram.cz

Chcete si rovnou projít prodejnu v Plzni? Klikněte sem.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT