Assa Abloy pandemii zvládla. Firma stále nabízí volná místa

03.08.2020 10:10

Závod švédské nadnárodní společnosti Assa Abloy v Ostrově u Stříbra se specializuje na kompletní řešení vstupních systémů od klíčů až po garážová vrata. Firma přijímá i v této složité době nové pracovníky. 

 

 

11

Výroba v závodě Assa Abloy na Tachovsku začala před 13 lety, kdy se zde vyráběly posuvné dveřní systémy. Postupně se produkce značně rozšířila a společnost nyní zaměstnává zhruba 500 lidí. Jak firma překonala náročné období koronavirové pandemie, sděluje personální manažerka Nikola Eretová.

V době pandemie jsme jako první v okolí zareagovali rozdáváním jednorázových roušek pro naše zaměstnance. Pracovníky jsme rozdělili do dvou skupin a zavedli rotaci, aby se lidé v rámci skupin nemíchali nebo nepotkávali. Toto opatření znamenalo i zjistit případné rodinné vazby zaměstnanců a ty stmelit do jedné skupiny. Lidé pracovali po třech dnech na dvanáctihodinových směnách a zbytek mzdy jim hradil zaměstnavatel v plné výši. S většinou zaměstnanců z kanceláří jsme se domluvili na práci z domova.

Velký důraz se v době pandemie kladl i na dezinfekci pracovišť. Jaká opatření jste zavedli?

Povinností byla samozřejmě pravidelná dezinfekce rukou. Jednou za dva týdny jsme zajišťovali průmyslovou dezinfekci celého závodu  s dlouhodobým účinkem. Úklidové službě přibyla povinnost dezinfikovat každý den všechny povrchy. Stoly v kantýně jsme rozdělili omyvatelnými příčkami a zaměstnanci tak neseděli pospolu. 

2

Jak přijali tato zpřísněná hygienická opatření pracovníci firmy?

Situaci se rychle přizpůsobili a až na pár výjimek přijali opatření kladně. Ocenili také dárky v podobě vitamínů a inhalačních kapek, které jim pomohly lépe s rouškou dýchat. Pracovníkům jsme navíc zavedli více přestávek kvůli možnosti sundat si roušku ve venkovních prostorech, kde byly připraveny i kužely pro znázornění vzdálenosti, kterou mezi sebou mají mít.

Závod v Ostrově tedy v době koronavirové krize nemusel propuštět?

Nebyli jsme nuceni v době krize nikoho ze zaměstnanců účelově propustit kromě agenturních zaměstnanců, které jsme měli již jen v počtu několika jedinců.

Jaká je aktuální situace v podniku?

Od června pracujeme opět v běžném provozu i se všemi pracovníky THP, kteří se vrátili z domovů zpět na pracoviště. Nastalá situace nám přinesla mnoho pozitivních zjištění a ověřila náš krizový management i flexibilitu celého závodu. Nápady a případné možnosti reorganizace využijeme v dlouhodobém horizontu a věříme, že díky zjištěním, která nám situace přinesla, budeme moci více procesů nastavit efektivněji.

Oproti jiným společnostem v okolí stále přijímáte nové zaměstnance. O jaké profese se jedná?

Aktuálně přijímáme pracovníky do skladu nebo do výroby. Pracujeme převážně v jednosměnném provozu, ale upřednostňujeme ty zájemce, kteří jsou ochotni pracovat na dvě směny.

FOTO: https://www.assaabloyentrance.com

Komerční prezentace

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24