QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Atleti z Plzně vybojovali první republikové medaile v této sezoně

28.07.2020 11:10

Členové AK Škoda Plzeň za sebou mají první republikový šampionát na dráze v tomto roce. Na pražské Slavii vybojovali v konkurenci nejlepších vícebojařů z celé republiky několik cenných kovů.

1

Nejcennější medaili vybojovala juniorka Linda Suchá, která díky skvělým výkonům a osobním rekordům na tratích 200 m a 100 m překážek a ve vrhu koulí posbírala celkový počet 5 212 bodů a stala se tak juniorskou mistryní republiky v sedmiboji.

 "Velké překvapení předvedl v desetiboji mužů Petr Urbánek, který díky výkonu 6 711 bodů vybojoval svoji první medaili z mistrovství republiky, a to bronzovou. To třetí atletce z halového mistrovství republiky  Denise Majerové unikla medaile o pouhých devět bodů. Ani tak jí ale skvělé čtvrté místo rozhodně nemusí mrzet, protože vylepšila své osobní rekordy jak v hodu oštěpem a na trati 800 m, kde dokonce dokázala zvítězit, tak v celkovém sedmiboji na vynikajících 5 518 bodů,“ sděluje Michal Černý z AK Škoda Plzeň.  

Hned třemi osobními rekordy  na 60 m, 60 m překážek a 800 m z pěti disciplín víceboje se blýskla mladší žákyně Aneta Mertlová.  

"Celkově tři medaile jak z kategorií seniorů, juniorů i žactva je velmi zajímavý výsledek pro plzeňské atlety. Tyto medailové úspěchy i dobrou práci v klubu s vícebojařskou přípravou podtrhuje i fakt, že další tři závodníci ve svých  mládežnických kategorií zůstali těsně pod stupni vítězů.  Čtvrtý Vojtěch Zajíc, pátá Kateřina Salcmanová a šestá Viktorie Janská a Karolína Rumlová.  Již příští víkend bude moci vidět naše nejlepší atlety při největším republikovém klání roku na MČR mužů a žen v atletice, které bude hostit právě Plzeň,“ dodává Michal Černý.

FOTO: AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24