Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Fodermayerův pavilon je k mání! Cena je závratných 74 milionů, AKTUÁLNÍ FOTKY

26.08.2014 10:51

Fakultní nemocnice v Plzni nabízí k prodeji další známou budovu. Po porodnici na Slovanech je k mání Fodermayerům pavilon v Doudlevcích. S prodejem ale budou nejspíš opět velké problémy...

Fodermayerův pavilon_QAP_foto (2)
Fodermayerův pavilon_QAP_fotoFodermayerův pavilon_QAP_foto (2)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (3)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (4)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (5)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (6)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (7)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (8)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (9)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (10)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (11)Fodermayerův pavilon_QAP_foto (12)

Fakultní nemocnice v Plzni prodává další velký a poměrně známý objekt. Po porodnici na Slovanech, kterou se podařilo prodat až po několika letech, je teď na prodej Fodermayerův pavilon v Doudlevcích. Pozemkové záležitosti jsou vyřešené a objekt je k mání za 74 milionů.

Další peripetie a nejspíš i hodně dlouhé hledání kupce čeká fakultní nemocnici v Plzni. Pracuje totiž na odprodeji dalšího obří objektu. "V současné době už pracujeme na dalším odprodeji. Intenzivně je nabízen Fodermayerův pavilon. Jsou tam určité komplikace v parcelách s městem, ale v současné době už to máme dořešeno," potvrdil provozně technický náměstek František Řeřicha.

I když jsou pozemkové záležitosti vyřešené, problém nejspíš nastane s cenou. Ta je totiž vyčíslená na 74 milionů. "Podle mého názoru tam bude další velká komplikace finanční. My tam musíme vycházet z posudků a ceny pozemků tady v Plzni stouply, takže se obávám, že bude velký problém ten objekt prodat," přiznává náměstek ředitele.

Fodermayerův pavilo osiřel po dostavbě nového Onkologického centra na Lochotíně. Pavilon v Doudlevcích přestal už dlouhodobě vyhovovat jak kapacitně, tak vybavením. Přesun navíc znamenal zmírnění problémů s dopravou pacientů na další odborná pracoviště.

Další velký prodej se nechystá! ORL a urologie se zatím stěhovat nebudou...

Fakultní nemocnice už delší dobu nabízí i jednu budovu v areálu na Borech. "Dlouhodobě je v nabídce pavilon 8 v areálu na Borech. Je to poslední pavilon tady v areálu, ale dlouhodobě o něj není zájem," doplňuje náměstek Řeřicha.

Nějakou dobu se také mluví o stěhování ORL a urologie. V tomto případě to ale na žádný brzký přesun nevypadá. "My máme studii, ale na to, abychom mohli postavit novou budovu, potřebujeme finanční zdroje a ty nám bude muset dát ministr zdravotnictví. Samozřejmě bychom rádi, kdyby se ta budova postavila. Měla by smysl, ale zatím je to ve fázi vyjednávání a úvah. Ale bylo by smyslupné dokončit přesun operačních oborů na jedno místo," vysvětlil ředitel nemocnice Václav Šimánek.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství