Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První letošní loupež v Plzni! Policie pátrá po dvou útočnících

02.01.2015 12:37

Jen během prvních dnů nového roku mají na stole plzeňští kriminalisté první případ loupeže. Útočníci si vyhlédli dva mladíky v Bendově ulici. Policie po neznámých pachatelích zatím pátrá!

QAP foto

Policisté v Plzni řeší první letošní případ loupeže, ke které došlo na Nový rok a policie zatím pachatele nedopadla. Už krátce před silvestrovskou půlnocí byl ale v centru města oloupený teprve 16letý chlapec, také oběti první letošní loupeže jsou mladíci a útočníci si je vyhlédli v Bendově ulici. 

Jako první loupež roku 2015 se do policejních statistik v Plzni zapíše událost, ke které došlo v Bendově ulici. "Dva 21leté mladíky z Domažlicka napadli včera kolem páté hodiny ranní dva neznámí pachatelé. Ti chlapce postávající na chodníku před jedním z domů uchopili rukou za krk do takzvané kravaty a vyzvali je, aby jim vydali své mobilní telefony. Poté, co jeden z napadených mladíků vyndal svůj aparát a položil jej na zem, udeřil jeden z útočníků oba poškozené otevřenou dlaní do obličeje, hovorové zařízení zvedl ze země a se svým komplicem ihned z místa činu utekl," popsala mluvčí policie Hana Štefflová.

Případ policisté šetří jako loupeže a útočníkům hrozí až 10 let vězení.

Poslední obětí loupeže v roce 2014 byl 16letý mladík z Rokycanska. Lupič na něj zaútočil přímo na náměstí Republiky...

Pomyslně poslední obětí loupeže v loňském roce se navíc stal mladík z Rokycanska, kterého si lupič vyhlédl jen zhruba půl hodiny před půlnocí na náměstí Republiky. "Oslovil jej muž, který se s ním začal velmi přátelsky bavit. Asi po dvaceti minutách pohodového rozhovoru chlapce požádal, zda by mu nedal dvacet korun na koupi šampaňského, kterým by si o půlnoci připili. Důvěřivý chlapec vytáhl ze zadní kapsy kalhot svoji peněženku, ze které chtěl muži peníze dát. Ten se mu však k jeho překvapení pokusil peněženku z ruky vytrhnout," říká mluvčí policie.

Když se útočníkovi hned nepodařilo peněženku vytrhnout, neváhal a teenagera napadl. "Udeřil poškozeného dvakrát pěstí do obličeje. Napadený v důsledku toho zavrávoral a povolil sevření ruky, ve které portmonku držel. Toho útočník využil, vytrhnul mu ji a začal z místa utíkat," doplnila policejní mluvčí. Chlapec se sice za lupičem ještě rozeběhl, už ho ale nedohonil. I v tomto případě pachateli hrozí až 10 let vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství