Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Pervitin z Plzně až do SRN

17.05.2010 12:28

Plzeňský krajský soud začal projednávat organizovaný obchod s drogami v západních Čechách. Obžalobě čelí čtyřiačtyřicetiletý Albert Aliu. Spolu s větší organizovanou skupinou, která působí ve více státech obchodoval s pervitinem. Ten šel od nás až do SRN.

Před soudem v Plzni stanul čtyřiačtyřicetiletý cizinec Albert Aliu. Je obžalován z obchodu s omamnými látkami. Podle obžaloby měl cizinec opatřit pro svoji německou odběratelku nezjištěné množství pervitinu, který německý kurýr převezl v prosinci 2004 přes hranici do SRN a předal rovněž německé dealerce. Téže ženě opatřil Aliu dalších 300 gramů a později i 400 gramů pervitinu. Poslední zásilku ale kurýr nedoručil, protože byl zastaven v Německu policií a ta mu drogu našla v plechovkách coly. Další kurýr byl taktéž v německu zastaven s drogou za 800 euro opatřenou také od obžalovaného cizince.

Obžalovaný Aliu jakoukoli vinu před soudem popřel a tvrdí, že věc je celá smyšlená, žádné dohody s kurýry v Německu prý nikdy neměl. Aliu se také pozastavil nad tím, že po svém zadržení jej policisté obvinili z obchodování s určitým množstvím drogy a nyní v obžalobě je uvedeno zcela jiné množství pervitinu, který měl svým odběratelům poskytnout. Obžaloba se opírá o odposlechy hovorů Němců a Aliu.

Již v minulosti byl v Plzni Aliu dvakrát souzen za obchody s drogami, ale byl osvobozen. Nyní u soudu uvedl, že je bez práce a živí 4 děti, prostředky prý mu poskytuje jeho rodina. V současné době je Aliu na svobodě.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte