QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V kostele Nanebevzetí Panny Marie v Plasích zazní varhanní koncerty

18.08.2022 8:21

Druhý ročník Plaského varhanního podzimu nabídne tři výjimečné koncerty. V kostele se za doprovodu varhan představí i operní pěvkyně z Národního divadla v Praze!

220422_Plasy_005

Koncerty pro zpěv a varhany, tak zní podtitul 2. ročníku hudební akce Plaský varhanní podzim. Koncerty proběhnou v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Plasích od 18 hodin. Vstup na koncerty je dobrovolný.

První koncert se bude konat v neděli 21. srpna. Naše varhany rozezni prof. Jan Kalfus a můžeme se těšit na krásné hlasy začínajících zpěváků Kühnova dětského sboru pod vedením Jiřího Chvaly a Petra Loučenského,“ zve na koncert jedna z organizátorek Zdenka Tyrpeklová.

Další koncert se bude konat v sobotu 17. září. Na varhany zahraje Markéta Schley Reindlová a svým krásným hlasem potěší Petra Kamenická. Poslední třetí koncert se bude konat v neděli 9. října. „Varhany od Abrahama Starcka rozezníé Daniela Valtová Kosinová a budeme se moci zaposlouchat do písni v podání operní pěvkyně a sopranistky Markéty Klaudové, představitelky například Mařenky v Národním divadle v Praze, Rusalky, Jenůfky a mnoha dalších rolí,“ doplňuje Zdenka Tyrpeklová.

Foto ilustrační KUPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT