Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Lochotíně je nová služebna městské policie, vznikla z bývalé pivnice

05.06.2024 17:38

Do nové služebny na Lochotín přesídlili strážníci Městské policie Plzeň z Břeclavské ulice na Vinicích. Tam jim budova kapacitně nestačila.

P1045271
P1045271P1045266P1045264P1045250IMG_20240605_131151731

Služebna v Sokolovské ulici byla slavnostně otevřena ve středu 5. června odpoledne za přítomnosti vedení městské policie, primátora města Plzně Romana Zarzyckého, starostky plzeňské Jedničky Ivany Bubeníčkové i radního pro bezpečnost Jiřího Winkelhöfera.

Zrekonstruovaný objekt bývalé pivnice Severka má novou fasádu, vybudovány byly mimo jiné nové příčky, vyměněna elektroinstalace, izolace, podlahy, podhledy s osvětlením a okna. Po rozsáhlých vnitřních úpravách vznikly tři kancelářské místnosti, včetně pánské a dámské šatny se sociálním zařízením, kuchyňka, zasedací místnost k provádění instruktáží před nástupem do služby, denní a technická místnost.

„Lochotínským strážníkům prostorné zázemí dosud chybělo. V prvním městském obvodu tak nyní fungují služebny dvě, jedna v Brněnské ulici na Vinicích a druhá zde v Sokolovské ulici, což je z bezpečnostního hlediska ideální stav. Věřím, že nová moderní služebna přinese komfort nejen městským policistům, ale také občanům, kteří si sem přijdou vyřídit své záležitosti,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer.

Nové prostory pochvaloval i plzeňský primátor. „Jsem rád, že pokračujeme ve zlepšování pracovních podmínek strážníků, kteří ve městě odvádějí skvělou práci. Pevně věřím, že právě vlídné a kvalitní zázemí může být dalším plusem v úspěšné náborové kampani, která stále běží,“ řekl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

O vznik nové služebny uilovalo vedení plzeňské Jedničky. Vhodné prostory nalezli právě v nevyužívané části městského objektu v Sokolovské ulici.

V rámci obvodní služebny Lochotín aktuálně působí bezmála dvacet strážníků, kteří se starají o veřejný pořádek a bezpečnost na rozsáhlém území celého městského obvodu Plzeň 1. Hlídky denně řeší na tři desítky událostí.

foto: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství