Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se nejvíc bourá v úterý a ve čtvrtek! Přibylo opilých řidičů

29.01.2015 14:59

V loňském roce v Plzni sice nehod ubylo a stejně tak tragických následků, nicméně opilých řidičů při nehodách přibylo. Při zhruba devíti stovkách nehod vznikly škody za 75 milionů!

686T0021

V Plzni se v loňském roce odehrálo zhruba devět stovek nehod. Už dva roky přitom pod policejní působnost spadají i obce Chrást a Starý Plzenec. Následky nehod byly naštěstí o něco lepší než předešlý rok. Nehody si vyžádaly celkem osm obětí na životech, i když jde o mírný pokles, u těžce zraněných šlo o pokles o víc jak dvacítku zraněných.

Na silnicích v Plzni, Starém Plzenci a Chrástu se v roce 2014 odehrálo 901 nehod. "Při dopravních nehodách bylo těžce zraněno 44 osob, 435 osob utrpělo lehká zranění a celkem 8 osob utrpělo zranění neslučitelná se životem. Hmotná škoda dosáhla bezmála 75 milionů korun," shnrula základní údaje mluvčí policie Hana Štefflová. 

Přibylo opilých řidičů při nehodách! Jednou z nejčastějších příčin nehod je nepřiměřená rychlost...

V Plzni se pravidelně řidiči setkávají s kontrolami policejních hlídek. Ukazuje se, že nejsou od věci. Řidiči si totiž rozhodně například s dodržováním rychlosti stále těžkou hlavu nedělají. Právě rychlá jízda byla vloni také jednou z nejčastějších příčin. "Ze statistických údajů lze dále vyčíst, že nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 330 případech. 192 řidičů, kteří způsobili dopravní nehodu, řídilo své vozidlo nepřiměřenou rychlostí, ve 178 případech řidič – viník nerespektoval přednost jízdy a desetkrátkrát došlo k nehodě v důsledku nesprávného předjíždění," doplnila policejní mluvčí.

Pod vlivem alkoholu bylo vloni u nehod bezmála 90 řidičů, celkem čtyři případy byly spojené výhradně s drogami a ve dvou případech si šoféři před jízdou dopřáli alkohol i drogy.

A kdy je na plzeňských komunikacích nejbezpečněji? Z pohledu policejních statistik je to závěr víkendu. "Nejvíce nehod se odehrálo během pondělků, celkem to bylo 147 dopravních nehod, v těsném závěsu jsou čtvrtky se 146 nehodami a pátky se 145 událostmi. Nejméně se bouralo o nedělích, kdy došlo k 82 nehodám," uzavřela mluvčí policie.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT