Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Železná Ruda nabídne tradiční slavnosti. Letos nahradí i ty v Bavorsku

29.07.2013 13:39

Vzhledem k tomu, že letos se nebudou konat tradiční letní slavnosti v bavorské části Rudy, proběhnou ty v české Železné Rudě ve velkém stylu. Program tak bude bavorsko - český.

Železná Ruda na Šumavě se chystá na největší slávu roku. Železnorudské slavnosti letos totiž nahradí i oslavy, které se měly konat na německé straně. Tam nakonec neproběhnou, a tak se vedení města dohodlo se sousedy za hranicemi, že slavnosti spojí a v české Rudě se tak představí i účinkující z Bavorska.

„Slavnosti se letos ponesou v duchu česko-bavorské spolupráce. Vzhledem k tomu, že v Bavorské Železné Rudě se v tomto roce městské slavnosti nekonají, rozhodli jsme se uspořádat společný program. Návštěvníci se mohou v sobotu těšit na vystoupení dechovky a tanečního souboru z Bavorské Železné Rudy,“ potvrdil starosta města Michal Šnebergr s tím, že mezi pozvanými hosty bude celá řada představitelů měst a obcí z bavorského příhraničí.

Třídenní akce, která je každý rok u návštěvníků i turistů velmi oblíbená, zahájí už v pátek a do neděle budou mít návštěvníci o zábavu postaráno. Centrem dění bude jako obvykle Třída 1.máje, kde budou mít lidé k dispozici jarmark a během c elého víkendu bude probíhat i doprovodný program, který nabídne například koncert skupiny Katapult, laserovou show, ukázku zásahu železnorudských hasičů, dechovku i folklor.

Nejspíš nejmenší účastníci slavností si přijdou an své na pouťových atrakcích, které budou umístěné na parkovišti za kostelem.

Program Železnorudských slavností

Pátek 2. 8.
14:00 Dechovka Stavovanka– ve stanu v zahradě
16:40 Zahájení na hlavním pódiu
16:45 DUO LEAN DRO A INGRID GERMAN (latinsko americké tance)
17:45 UG – strýčkova zahrádka
19:00 KATAPULT
21:30 Rise Of the Fallen
23:00 laserová šou DJ Lumi,
24:00 ukončení programu
Sobota 3. 8.
12:30 ukázka zásahu hasičů Železná Ruda
13:30 Luďka Kuralová – Tausnerová a Petr Vondrášek – DREAM
16:30 Křest knihy Zdeňka Roučky „Šumavou ze svobody do opony“
17:00 Dechovka a folklorní taneční soubor z Bavorské Železné Rudy
19:00 Pelíškové
24:00 laserová šou DJ Lumi,
02:00 ukončení programu
Neděle 4. 8.
12:00 Železnorudský smíšený sbor o.s. a Mikeška
14:00 Obšuka – oblíbená šumavská kapela
17:00 ukončení programu

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT