Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Plzeň má dvě nové ulice na Borech! FOTKY!

26.02.2014 8:03

Plzeň má po úterním jednání zastupitelstva centrálního obvodu dvě nové ulice. Na Borech se pojmenují nově vzniklé ulice v areálu Škodovky, které vznikly u 3D planetária. Podívejte se na aktuální fotky!

Nově vzniklé ulice v minulosti byly součástí areálu Škodovky, od oddělení Planetária a Techmanie a vybudování nové brány Škodovky vznikly ale otevřené ulice.
Tiskový mluvčí Techmnia Tomáš Moravec ukazuje novou ulici U Planetária. Nová Techmania se otevře 28. března. Ulice U Plantária, pohled od nové Techmanie směrem k Borské ulici. Ulice U Planetária vede od nového 3D planetária k Techmanii od křižovatky s další novou ulicí Emila Škody. Křižovatka nových ulic Emila Škody a U Planetária. Nově vzniklé ulice v minulosti byly součástí areálu Škodovky, od oddělení Planetária a Techmanie a vybudování nové brány Škodovky vznikly ale otevřené ulice. Nová křižovatka. Ulice U Planetária je hlavní a auta na ní mají přednost! Nové 3D planetárium bude mít nejspíš číslo popisné 1 nebo 2... Nová adresa v Plzni: Techmania Science Center, U Planetária 2...o číslování se ale ještě bude rozhodovat. Nová ulice U Planetária. Škoda Transportation má v současné době adresu Borská, nově už má ale jméno také nově vzniklá ulice. Je to ulice Emila Škody.

V Plzni vzniknou dvě nové adresy. Zastupitelé centrálního obvodu schválili pojmenování dvou ulic, které nově vznikly přebudováním areálu u 3D planetária a zbouráním V. brány Škodovky. O pojmenování ulice usilovala už dlouho Techmanie. Nové pojmenování bude mít i ulice, kde sídlí Škoda Transportation.

Přestavbou v areálu Škodovky na Borech, zbouráním V. brány a stavebními úpravami u 3D planetária i Techmanie vznikly v Plzni na Borech dvě nové ulice. "Tou přestavbou tady vznikl úplně otevřený prostor, který je přístupný 24 hodin denně a splňuje to všechny parametry ulice," vysvětlil QAPu tiskový mluvčí Techmanie Tomáš Moravec důvody, proč o pojmenování nově vzniklé ulice usilovali. Zastupitelé centrálního obvodu nakonec Techmanii dali za pravdu.

Nové názvy prošly hladce. Ulice se budou jmenovat U Planetária a ulice Emila Škody. Jára Cimrman neprošel...

Na úterním zastupitelstvu centrálního obvodu prošly návrhy nakonec celkem hladce, i když padaly i zajímavé nápady. Došlo také na jména po Járovi Cimrmanovi nebo Albertu Einsteinovi. "Nakonec jsme schválili názvy U Planetária a ulice Emila Škody. U Planetária bude ulice, která vede dolů k Techmanii a kolmá na ni, která vede ke Škoda Transportation, bude ulice Emila Škody," potvrdil QAPu starosta centrálního obvodu Jiří Strobach.

Nové číslování objektů by mělo být hotové do konce března.

Teď se rozeběhne další kolečko, na jehož konci bude nové očíslování objektů. "Musíme vyřídit očíslování objektů. Chceme to stihnout v co nejkratší době. Na otevření nové Techmanie na konci března už by mělo být všechno vyžízené. Novou adresu chceme mít i na letácích a plakátech, které budeme k otevření Techmanie připravovat," říká mluvčí science centra.

Problémy s adresou řešila Techmania už dlouho. Stále má totiž oficiální adresu Tylova 1, což je přes celý areál a vzdušnou čarou pár kilometrů. "Problémy byly především ve chvíli, kdy k nám mířili lidé z jiných měst nebo autobusy se školními zájezdy. Zadali si do GPS Techmanii a dovedlo je to k hlavní bráně Škodovky, areálem pak nemohli projet a přespolní někdy těžko nacházeli správnou cestu k nám z Borské ulice," popisuje Tomáš Moravec.

Novou adresu má už i Škoda Transportation. Společnost ale nečekala na pojmenování nové ulice a adresu si přeložila na Borskou ulici. Teď už má ovšem i tato společnost svoji vlastní ulici.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT