Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nenechte si ujít vernisáž významného akademického malíře Miloslava Čecha v Galerii HESS!

29.05.2024 8:58

Miloslav Čech žije a tvoří na Plzeňsku. Podílel se například na nástěnné malbě v Křižíkových sadech, je vyhledávaným autorem nejen v tuzemsku. Nyní budou jeho obrazy k vidění v plzeňské Galerii Hess. Nenechte si ujít vernisáž!

Miloslav Čech_pozvánka vernisáž Galerie HESS_0524_archov umělce (1)

Vernisáž výstavy s názvem KRAJINOU SNŮ se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň ve středu 5. června od 18:00 hodin.

Miloslav Čech se narodil v září roku 1945 ve Zruči u Plzně. V letech 1973 – 1979 studoval a dokončil Vysokou uměleckoprůmyslovou školu v Praze. Po studiích se vrátil zpět na Plzeňsko.

Ve své tvorbě se nezaměřuje pouze na klasické kresby nebo ilustrace, ale také na nástěnné malby provedené v různých technikách.

Mezi jeho významné realizace patří: Fakultní nemocnice, Plzeň-Lochotín – štukolustro v r. 1984, Celozávodní výrobna jídel Škoda Plzeň - nástěnná malba v roce 1988, Zpč. univerzita Plzeň – mozaika v r. 1993, Česká národní banka Plzeň - štukolustro stěny v r. 1994, Česká spořitelna Nymburk - štukolustro klenby stropu v r. 1997. Miloslav Čech a Vladivoj Kotyza s dalšími pomocníky v roce 2001 vytvořili nástěnnou malbu v Plzni v Křižíkových sadech.

V tvorbě volně čerpá z nejrůznějších podnětů z prostředí rodiny, divadla, přírody i techniky. Dominantou je vždy člověk, často situován do imaginativního prostředí. Velký důraz je kladen na kreslířskou přípravu. „Moji tvorbu ovlivnilo setkání s profesorem Zdeňkem Sklenářem, Jiřím Andrle a Františkem Ronovským,“ říká Miloslav Čech.

Témata zpracovaná figurativně, se v posledních zadáních mění na kompozice abstraktních forem a struktur, doplněné jsou často zlaceným detailem. V posledních letech je hojně vyhledávaným pro tvorbu rodinných portrétů, v reálném někdy v imaginativním prostředí. „Rád přijímám nové výzvy,“ dodává akademický malíř.

Miloslav Čech je vyhledávaným autorem nejen pro doplnění výjimečných sbírek uměleckých institucí a soukromých sběratelů, ale pro nové sběratele současného výtvarného umění.

Od roku 2005 každý rok vystavuje v Plzni samostatně i kolektivně, mimo Plzeň vystavuje, pokud mu to čas dovolí. Obohatil státní i soukromé sbírky po celém světě. Jeho díla najdete v zemích jako je Německo, Itálie, Francie, Irsko, Rusko, Japonsko, ale i USA.

Využijte příležitosti a vydejte se na vernisáž do Vinotéky Galerie Hess a setkejte se s Miloslavem Čechem osobně. Už ve středu 5. června od 18:00 hodin!

Foto archiv umělce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství