Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nejen jíst ale i ochutnávat pivo budete na Apetit Festivalu

25.05.2011 8:27

Dvacítka pivovarů s nabídkou nejméně dvou až tří druhů piv, a to všechno na jednom místě – sen nejednoho pivaře. Tento sen se pokusí naplnit organizátoři APETIT FESTIVALU a místem pro jeho uskutečnění se stane pivní mekka – Plzeň.

Na Apetit Festivalu, který proběhne o víkendu 28. a 29. května se bude nejen ochutnávat mnoho specialit ale také pít pivo. Na dvacet pivovarů přiveze svoje klenoty.

Pivovary na návštěvníky přichystaly nejen osvědčené zlatavé moky, ale budou se představovat i novinky. Například k pěti stávajícím druhům piva z pivovaru Chotěboř přibyla polotmavá jedenáctka. "Pivo má příznačný název Polo. Chtěli jsme se odlišit od hlavního proudu, proto nevaříme světlou, ale polotmavou jedenáctku," říká ředitel pivovaru Richard Moravec a dodává: "Na festivalu budeme nabízet kromě piva Polo také točené pivo Prémium a lahvové pivo Speciál a Patron."
Proutník doveze až z Pelhřimova Světlé výčepní a Světlý ležák. "K výrobě piva se používá nejen kvalitních surovin, ale i klasická technologie. Všechny tyto přednosti se ještě zvyšují tím, že piva jsou přírodní – nepasterizovaná," vysvětluje Jiří Vacek z pivovaru Proutník.

Svijanský máz 11%, Svijanský kníže 13%, Svijanská kněžna 13% a Kvasničák. Taková bude festivalová nabídka piv z Pivovaru Svijany. "Na festivalu budeme nabízet pivní speciály, které si nachází stále větší oblibu. Jsou to právě světlý Kníže, tmavá Kněžna, nefiltrovaný Kvasničák a silný Baron," vysvětluje výběr nabízených piv vedoucí obchodního oddělení pivovaru Svijany Vratislav Žítka.
Pivo, které se vaří v plzeňské unikátním minipivovaru Groll nese název Lotr. "Během festivalu budou moci návštěvníci ochutnat světlý ležák Lotr 11° a polotmavý ležák Lotr 11°," říká Marek Bešta z pivovaru Groll.
Nejchutnějším pěnivým mokům mohou návštěvníci udělit svůj hlas a zapojit se tak do hlasování o udělení titulu Ležák roku 2011.

Více info o festivalu na jeho stránkách.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT