Vedení Čtyřky představí veřejnosti projekt na nový sportovně relaxační areál

25.04.2024 10:00

Zástupci čtvrtého plzeňského obvodu představí veřejnosti výjimečný projekt sportovně relaxačního areálu u vjezdu do ejpovického tunelu, který naváže na nově budovanou cyklostezku v místech zaniklé železniční tratě z Plzně do Chrástu.

údolí Psovské Doubravka_vizualizace_studio8 (2)

V takzvaném Psovském údolí má vzniknout rozsáhlý areál pro příznivce několika sportů i pro odpočinek. Zástupci Čtyřky proto pořádají v pondělí 29. dubna setkání s veřejností a týmem architektů, na kterém projekt představí. Sraz je od 16 hodin přímo v těsné blízkosti zamýšleného areálu, tedy u viaduktu poblíž vjezdu do tunelu.

„Podařilo se nám vybrat místo, které nabízí velký potenciál a my ho určitě využijeme,“ říká starosta Čtyřky Tomáš Soukup.

„Je to místo, které si našli sami lidé. Už teď sem míří obyvatelé mnoha částí Plzně. Tady začíná přírodní park Berounka, je odsud vidět Chlum, kostel svatého Jiří, a dokonce je možné dívat se odtud na kostel svatého Bartoloměje. Současně je z Psovského údolí kousek do parku Potoční,“ říká místostarosta Čtyřky Jan Kakeš.

Vizualizace je z dílny projectstudio8.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT