Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škodovka porazila lídra z Litvínova 5:2, slaví zatím nejvyšší výhru v sezóně

29.10.2023 21:00

Škoda si po dnešním výkonu zapisuje nejvyšší výhru v sezóně, naopak pro Litvínov připravila teprve třetí nezdar v aktuálním extraligovém ročníku.

HC Škoda Plzeň_hokej_fanoušci_ilustrační_2023_2024 (9)

Oba týmy si po celou první třetinu držely nulu. I přes pět vyloučených v první části tak ani jeden z týmů skórem nepohnul.

Druhá část však byla gólově zajímavější. Plzeň nastřílela tři úspěšné rány, Litvínov skóroval jednou. Plzeň si tak udržovala do poslední dvacetiminutovky pohodlný náskok.

V poslední třetině si Škodovka dobruslila pro vítězství, když do sítě soupeře vstřelila další dva góly. Za konečného stavu 5:2 si plzeňští hokejisté připsali nejvyšší výhru v sezóně.

Plzeň zápas zaslouženě vyhrála. „Měli jsme dobrý vstup do utkání, hráči byli hladoví po vítěztví. V první třetině jsme měli čtyři vyloučené hráče, dali jsme soupeři šanci, ale podařilo se nám je skvěle ubránit. Ve druhé třetině jsme věřili, že se to zlomí, že dáme nějakou branku, což se nakonec povedlo. Mohli jsme navýšit ještě na 3:0, místo toho jsme ale inkasovali 1:2 a posléze jsme měli menší problémy. Třetí gól byl hrozně důležitý. V poslední třetině to kluci ubojovali, se skvělým brankářem v zádech jsme zaslouženě vyhráli," uvedl trenér Plzně Petr Kořínek.

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství