QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámek v Křimicích nabídne oživené prohlídky i "Bosý labyrint"

09.04.2016 11:19

Lobkowiczký zámek Křimice se v dubnu otevře v mimořádném režimu. Návštěvníkům přiblíží historii oživenými prohlídkami s podtitulem "Jak se žilo na zámku v dobách dávných…"

Zámek Křimice

Zámek v plzeňských Křimicích chystá velkou akci. V sobotu 23. dubna nabídne návštěvníkům tématické prohlídky. V průběhu dne budou probíhat oživené prohlídky, které zavedou návštěvníky do historie. V závěru dne se navíc v zámeckém parku slavnostně otevře takzvaný "Bosý labyrint".

Mimořádné prohlídky s podtitulem "Jak se žilo na zámku v dobách dávných..." připravuje Lobkowiczký zámek Křimice ve spolupráci s městským obvodem.

"Budete mít jedinečnou možnost prohlédnout si nově zrekonstruované interiéry křimického zámku a zároveň shlédnout krátká vystoupení herců v dobových kostýmech, kteří předvedou, jak se na zámku žilo, čím se lidé bavili a jak trávili svůj volný čas," láká obvod na prohlídky.

Probíhat budou od 10 do 17 hodin ve dvou vlnách. Dopolední prohlídky budou probíhat od 10 do 13 hodin, následně znovu od 14 do 17 hodin.

Ani po ukončení prohlídek program neskončí. Úderem 17. hodiny se slavnostně otevře poměrně dost netradiční labyrint v zámeckém parku. V prostoru parku vyrostly stezky s různými povrchy, které si zájemci mohou projít "naboso".

FOTO: Lobkowiczký zámek Křimice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT