QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Aglomerační okruh zvýší bezpečnost a pohodlí jízdy ve směru od Žatce na D5

27.06.2015 11:21

Závěrem pracovního týdne byla dokončena rekonstrukce poslední etapy tzv. aglomeračního silničního okruhu na severu Plzeňska. Očekávána je vyšší bezpečnost i pohodlí.

Aglomaracni_okruh

V pátek 26. června byla dokončena rekonstrukce poslední etapy tzv. aglomeračního silničního okruhu na severu Plzeňska – silnic II/204 a II/205.

Celková délka rekonstruovaných úseků je 4,4 kilometru. Vedou ve směru jih/sever po silnici II/205 od okraje obce Nekmíř k začátku obce Loza s vynecháním průtahu obcí Tlucná, a napříč ve směru východ/západ po silnici II/204 od konce obce Mrtník k začátku obce Dolní Bělá s vynecháním průtahu obcí Loza.

Kromě samotné rekonstrukce silnic, která zaručuje jejich vyšší únosnost, delší životnost a také příjemnější komfort jízdy, byly nově upraveny všechny potřebné sjezdy, protože bylo třeba odstranit výškové rozdíly, vzniklé z navýšení vozovek. V rámci projektu byly upraveny i propustky pod komunikací.

"Dokončená stavba těchto úseků má velký regionální a částečně i interregionální význam, protože je součástí komplexních úprav na silnicích II/204 a II/205 nazvaných Modernizace aglomeračního okruhu. Uvedené silnice mají v daném regionu charakter páteřní komunikace s významnou sběrnou a obslužnou funkcí. Slouží také jako spojnice silnic I/27 ve směru od Žatce přes Kaznějov s dálnicí D5 směrem na státní hranici s Německem," uvedl na slavnostním otevření rekonstruovaných úseků náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Bauer a dodává: "Ke konci června bude dokončeno 16 projektů, které významně přispějí ke zkvalitnění silnic v Plzeňském kraji."

Kvalitu silnic si pochvaluje i starosta Horní Bělé Radek Pešík. "Dlouho jsme na rekonstrukci čekali. Za všechny zdejší starosty děkuji všem, kteří se na realizaci akce podíleli," uvedl.

Stavba trvala čtyři měsíce, byla dokončena v termínu a přišla na 44 milionů korun.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT