Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

15.05.2024 16:13

Zemřel Vlastimil Harapes

Bylo mu 77 let

Tachované mohou využít nové REUSE centrum. Co nabízí?

13.05.2024 19:21

V prostorách sběrného dvora se v Tachově od května otevřelo centrum pro opětovné využití výrobků.

REUSE centrum Tachov_0524_město Tachov (3)
REUSE centrum Tachov_0524_město Tachov (3)REUSE centrum Tachov_0524_město Tachov (1)REUSE centrum Tachov_0524_město Tachov (2)

„Jedná se o místo, kde občané města Tachova můžou darovat nepotřebné věci z domácnosti. Ty budou následně k dispozici dalším lidem, kteří si je zdarma mohou odnést domů,“ uvedlo vedení Tachova.

Centrum pro opětovné využití výrobků z ekologického hlediska snižuje objem odpadu tím, že umožní opětovně využít to, co by se vyhodilo. V sociální rovině otevírá možnost pomoci sociálně slabším dovybavit si domácnost zdarma.

Do REUSE centra v Tachově lze odnést především zařízení a vybavení domácností.

„Lze dovézt keramické i skleněné nádobí, hrnce, plechy na pečení, ale i obrazy a rámy, dekorace do domácnosti. Přijímáno je i zahradnické nářadí a náčiní. Můžete sem dovézt i sportovní vybavení, nebo knihy a originální DVD, CD a jiné,“ uvádí vedení města.

Z kapacitních důvodů není možné přijímat nábytek velkých rozměrů, z bezpečnostních elektrospotřebiče a elektroniku a z hygienických oblečení, textil a plyšové hračky.

Podmínkou přijetí je, aby byly přijímané věci čisté a funkční.

REUSE centrum je otevřeno stejně jako sběrný dvůr:

Pondělí až pátek - 10.00 – 17.00 hod.
Sobota - 09.00 – 16.00 hod.

„Budeme rádi, když se sníží objem odpadu a když věci, které již u někoho dosloužily, najdou uplatnění u jiného majitele. A ještě radši budeme, když dané věci pomohou lidem, kteří to potřebují,“ dodává vedení města Tachov.

Foto město Tachov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT