QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Benefice pro Klárku se vrací! Dívka už několik let trpí spinální muskulární atrofií

24.11.2021 7:14

V Saloonu Roudná v Plzni se bude 28. listopadu konat třetí Benefiční taneční přehlídka pro Klárku. Vybraná částka bude použita jako příspěvek na pořízení zdravotních pomůcek a asistenci. Pomůžete Klárce?

Benefice pro Klárku_tanecniobchodplzen.cz

Dnes už patnáctileté Klárce diagnostikovali lékaři před jejím druhým rokem života spinální muskulární atrofii. Klárka si nikdy nedokázala stoupnout ani nikdy nechodila. Pro svoji léčbu potřebuje 24hodinou péči a celou řadu kompenzačních pomůcek. Osud k ní nebyl milosrdný, spousta lidí jí ale dokáže léčbu ulehčit.

Klárka trpí vrozeným onemocněním, při nichž dochází k postupnému ubývání svalstva, a tedy schopnosti se pohybovat. Postiženy bývají více dolní končetiny než horní, nemocní také mívají potíže s polykáním, později i s dýcháním. Jednou z vážných a častých komplikací je dechová nedostatečnost, která postihla i Klárku. Na plicní ventilaci je už osmým rokem. Klárka má atrofii 1. až 2. stupně.

Druhá benefice pro Klárku slavila stejně velký úspěch jako ta první. Letos se bude konat další!

V předloňském roce se konal druhý ročník Benefiční taneční přehlídky pro Klárku a podařilo se vybrat nádherných 140 000 korun! Letos třetí ročník Benefiční taneční přehlídky pro Klárku proběhne 28. listopadu od 17:00 v Saloonu Roudná. Těšit se můžete na přední plzeňské taneční skupiny. Pojďme společně pomoci se Klárce a jejím blízkým nadechnout.

Klárce mohou zájemci přispět samozřejmě účastí na taneční přehlídce na Roudné, zároveň ale mohou pomoci i finančním darem na účtu 2401673715/2010.

Vstupenky na taneční přehlídku jsou v předprodeji v Plzni na Klatovské třídě 6 v Tanečním obchodě Dominique.

 

foto: www.tanecniobchodplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24