Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Zloději rozkradli betlém v Klatovech! Zmizely sochy z 19.století!

31.12.2013 10:38

Zatím neznámý zloděj nebo zloději zaútočili na Arciděkanský kostel v Klatovech. Z tamního betlému ukradli několik vyřezávaných soch z 19.století! 

Arciděkanský kostel v Křížové ulici v Klatovech se stal terčem zatím neznámých zlodějů. Ti udeřili v noci ze soboty na neděli a z betlému ukradli několik soch z 19.století. Policie teď pátrá po zlodějích i ztracených figurách. Zároveň se proto policie obrací na veřejnost s žádostí o pátrání.

K vloupání do kostela došlo v noci ze soboty 28. prosince na neděli 29. prosince. "Zatím neznámý pachatel odcizil čtyři figurky z dřevěného betlému vyřezávané z lipového dřeva a pocházející z 19. století. Jde o sochy vysoké 25 až 30 centimetrů," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Zloději ukradli dva krále, sedláku a figuru koně (viz foto). Jestli by uspěli u obchodníků se starožitnostmi, je otázkou. Právě proto, že se sošky a jejich fotky dostaly na seznam hledaných věcí, je téměř jisté, že jsu neprodejné. Policie se proto spoléhá i na obchodníky. Pokud by jim někdo kradené artikly nabízel, měli by se okamžitě obrátit právě na policii.

"Ukradeny byly figurky krále v orientálním oděvu tmavé barvy, tmavé barvy na obličeji, na hlavě měl turban s korunou, u nohou žlutou kadidelnici, ruce na prsou překříženy a v uchu náušnice. Ztratil se také král v orientálním oděvu se zelenou sutanou ke kolenům, přepásanou červeným pásem, plášť měl červený, tvář světlé barvy, turban na hlavě, hnědé boty, na turbanu byla malá korunka," popisuje mluvčí policie.

Ztratily se také sochy sedláka se širokým kloboukem, v bílé košili a se žlutými kalhotami a bílého koně s tmavým sedlem, pod kterým byla oranžová řezba tkaniny a měl žlutohnědou ohlávku.

"Žádáme občany o pomoc při pátrání po odcizených dřevěných figurkách. Jakékoli poznatky můžete oznámit na telefonní linku Policie ČR číslo 158 nebo na nejbližší policejní služebnu. Informace můžete sdělit i na e-mail: kt.oo.klatovy@pcr.cz," dodává Dana Ladmanová.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT