Auto CB ŠKODA nový SUPERB

V regionu opět udeří bouřky. Meteorologové vydali výstrahu

04.06.2016 11:06

Během sobotního odpoledne mají v kraji znovu udeřit silné bouřky s přívalovými lijáky. Výstraha platí zatím do noci. Bouřky se ale měly objevit znovu i v neděli.

nebe nad Plzní_QAP foto (3)

Období bouřek bude podle meteorologů pokračovat i o víkendu. Český hydrometeorologický ústav vydal v sobotu dopoledne výstrahu, podle které by se měly bouřky s přívalovými dešti objevovat už během odpoledne. Podle předpovědi budou bouřky pokračovat i v neděli.

"V průběhu sobotního odpoledne se budou vytvářet bouřky s velmi malým pohybem, které mohou být v Čechách a Českomoravské vrchovině lokálně provázeny přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 mm/hod. Nejvyšší pravděpodobnost silných bouřek je v jihozápadní polovině zmíněné oblasti. Nebezpečí silných bouřek odezní ve večerních hodinách, kdy se budou bouřková oblaka rozpadat," informoval ČHMÚ.

V Plzeňském kraji platí výstraha ve všech okresech od 14 do 22 hodin. Podle ČHMÚ se v případě přívalových lijáků mohou zvedat i hladiny menších toků. Teploty se během sobotního odpoledne dostanou až na 24 stupňů.

Výstraha zatím platí jen pro sobotu, bouřky se ale budou vyskytovat znovu i v neděli. Udeřit by mohly opět odpoledne, kdy se teploty dostanou až k 26 stupňům.

FOTO: ČHMÚ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství