Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Zklidnění dopravy se lokalita Bezovka dočká za pár týdnů!

15.05.2014 13:57

Zklidnění dopravy v Plzni na Borech v lokalitě Bezovka by mělo být už za pár týdnů realitou. V současné době je projekt na povinném "kolečku" po úřadech. V praxi by měl nový systém fungovat na přelomu května a června.

Doporučená rychlost 30 kilometrů v hodině platí v úseku od křižovatky s ulicí V Bezovce...
Oblast Schwarzovy ulice bude osazena novými značkami s maximální povolenou rychlostí 30 kilometrů v hodině.V současné době je zatím jen doporučená snížená rychlost v úseku křižovatek s ulicí v Bezovce a Zkmunda Wintra.Doporučená rychlost 30 kilometrů v hodině platí v úseku od křižovatky s ulicí V Bezovce......po křižovatku s ulicí Zikmunda Wintra.Oblast Schwarzovy ulice bude osazena novými značkami s maximální povolenou rychlostí 30 kilometrů v hodině.Ulice Schwarzova vede od Sukovy ulice přes kruhový objezd Hvězda až k náměstí Českých bratří.Zatím platí jen doporučená rychlost 30 kilometrů v hodině v oblasti ulice Schwarzova v okolí základní školy.Běžný obrázek: auta parkují i na straně, kde se parkovat nemá. Důvod je jediny......většinou odvážení a vyzvedávání dětí ze školy rodiči.Doporučená snížená rychlost zatím platí jen v okolí školy.Nové opatření se dotkne i ulice V Bezovce.

Chystané zklidnění dopravy v Plzni na Borech v lokalitě Bezovka se blíží realitě. Po tom, co na celou věc kývlo vedení obvodu v polovině března, proběhl průzkum a teď už mají akci v rukou úředníci. Pokud vše půjde podle plánů, mohlo by být zklidnění realizováno do konce května.

Dopravní opatření v lokalitě Bezovka, v ulici Schwarzova a v oblasti Na Hvězdě schválilo zastupitelstvo centrálního obvodu na březnovém zasedání. Důvodem je zvýšený provoz v jinak klidné oblasti a obvod si od toho slibuje zlepšení životních podmínek tamních obyvatel.

V místech, kde se omezení chystá, proběhl už na konci března dopravní průzkum, který měl ukázat aktuální stav. Další průzkum podle všeho bude probíhat po realizaci opatření tak, aby se zjistilo, zda skutečně došlo k zamýšlenímu efektu.

V lokalitě se sníží rychlost a vzniknou jednosměrky. Změna se dotkne i ulice Schwarzova...

V současné době je v celé oblasti jen jediný úsek, kde je doporučená snížená rychlost na 30 kilometrů v hodině a tím je část ulice Schwarzova od křižovatky s ulicí V Bezovce po ulici Zikmunda Wintra. Jde ale pouze o doporučení a týká se hlavně okolí přechodu pro chodce a tamní základní školy, kde je největší provoz. K vyhroceným situacím dochází především v době ranní a odpolední špičky, kdy rodiče vozí děti do školy.

Opatření budou ale následně mnohem širší. Schválená opatření zahrnují samostatný odbočovací pruh doprava z Klatovské třídy do Sukovy ulice a prodloužení intervalu odbočení doleva ze Sukovy ulice na Klatovskou třídu. Dále bude posunuta návěst v Sukově ulici na portál u Erbenovy ulice.

Kromě samotné Bezovky se dotknou změny také Schwarzovy ulice. "Výraznou změnou projde také Schwarzova ulice, kde vznikne jednosměrka v úseku Brožíkova – Žižkova a v úseku Na Hvězdě – Žižkova. Celá oblast Bezovka bude označena jako zóna s maximální rychlostí 30 kilometrů v hodině,“ uvedl vedoucí Odboru dopravy a životního prostředí obvodu Petr Baloun.

Momentálně už je vše připravené a celou věc mají v rukou úředníci. "V současné době to takzvaně běhá po úřadech. Zóna bude následně osazená značkami s maximální rychlostí 30 kilometrů v hodině. Realizováno by to mohlo být už do konce května. Zdůrazňuji ale to slovo MOHLO," řekl QAPu Petr Baloun.

 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte