Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Virtuální valentýnský běh pro plzeňskou zoo, každý krok pomáhá

02.02.2021 10:28

Od 1.února můžete pomoci zvířatům v plzeňské zoologické zahradě. Každý krok pomůže vyplnit mezeru v rozpočtu po návštěvnících. Díky Vašemu běhu se budou mít zvířata lépe.

CG0A0296

Zoologická a botanická zahrada města Plzně, nejzápadnější z českých zoologických zahrad, vznikla již v roce 1926 v a v dnešním jednadvacetihektarovém areálu na Lochotíně působí od roku 1963. Jako jediná v České republice je zároveň sloučena v překrásný funkční celek s botanickou zahradou a v centru města má detašovanou moderní expozici AKVA-TERA. Mezi speciality plzeňské zoo patří chov zvířat v přirozených a přitažlivých podmínkách. Nové expozice tvoří výseky celých biotopů s charakteristickými druhy rostlin a živočichů. Velmi často tak nežije ve výběhu jedno zvíře nebo jediný druh, ale několik druhů najednou.

Rozběháme Česko, z. ú., pořádá v únoru týdenní virtuální valentýnský běh, díky němuž bude podpořena plzeňská zoo. Další formou pomoci uzavřené zoo je nákup na e-shopu, včetně poukazů na služby pro zvířata, adopce nebo věnování krmiva. "Zvířata nezajímá karanténa, potřebují krmivo, podestýlku, veterinární a lidskou péči. Všichni běžci poráží nejen svoji pohodlnost a výmluvy, ale pomáhají přispět právě na chod plzeňské zoologické zahrady. Každý krok se totiž počítá," informují všechny zájemce na webových stránkách www.myteporazime.cz. Na odkazu naleznete také veškeré informace potřebné k registraci k běhu.

Foto: Zoologická a botanická zahrada města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT