Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Pozor na to, odkud na vás padá sníh ze střechy

15.12.2010 8:41

Pokud vám spadl na auto sníh, myslíte si, že majitel domu vám škodu zaplatí. To je ale omyl. může totiž jít o nepojištěný dům, kde bydlí nájemníci. Nejjistější je to před budovami magistrátu.

IMG_0147

S přibývající sněhovou nadílkou roste i šance, že na vaše auto ve městě spadne sníh ze střechy domu. Pokud jde o kanceláře magistrátu, je to v pohodě, dům je pojištěný. Smůlu máte pokud jde o bytový dům. Ten pojištěný není a musíte se domáhat náhrady škody.

Magistrát města Plzně má pojištěné jen domy, v nichž má kanceláře. Pokud jde o bytové domy města, tam je situace komplikovanější. Náhradu za poškozené auto musíte požadovat na bytovém odboru. Ten totiž má vyčleněné peníze na tyto účely. Pro město je totiž levnější zaplatit škody tohoto typu než pojišťovat domy. Musíte ale doložit potřebné doklady. Například policejní protokol, že se škoda stala. Pokud se odboru bude zdát částka za škodu neadekvátní, bude požadovat znalecký posudek.

Pokud máte nějakou zkušenost v tomto případě, ať už dobrou či špatnou, podělte se s námi o ni. Můžete tak pomoci i ostatním, kterým se něco podobného stane.

Nezapomeňta na to, že za odstranění sněhu ze střechy a případné škody, které sníh napáchá, odpovídá jednoznačně majitel domu. Ten musí vědět, kolik sněhu střecha unese a zajistit jeho odstranění.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT